Kontrastenes helg

Det har blitt bra med turer de siste ukene nå. Skikkelig kontraster har det blitt også. Slik det ofte er på våren. Opp og nedturer. Fra himmel til helvete på timer. Deilig å kjenne på dette når man er ute syns jeg.

Gradestokken viste 3 grader i vannet og da balanserer man på en knivegg fiskemessig. 4-5 grader er en helt annen situasjon.

I år har det vært en seig vinter og skikkelig seig vår til nå. Varmen har latt vente på seg og det setter jo også preg på fisket. Jeg er stort sett ute uansett og koser meg med alle kontrastene. Trenger ikke få noe engang når jeg er ute. Givende å knekke koder og finne fisk syns jeg.

Kola koppen er stort sett med på hver tur. Har gått noen liter kaffe inn og ut av den koppen der nå.

Fredag etter jobb ble det en spontan tur med Sander her hjemme. Vi melda litt og møttes sånn i 15 draget i Skjebergkilen. Vannet var på vei ned og vi starta med noen kast i en nordvendt vik. Tok ikke lange stunda før Sander og jeg hadde fisk begge to. Fisk i området.

Ikke de helt største fiskene dette, men veldig moro på flyteline og lett utstyr.

Vi fikk bra med fisk på fredag. Flytta oss litt rundt også og fant stort sett fisk alle plasser. Moro når det lugger litt. Største jeg fikk denne dagen var rundt 1,3 – 1,4 kg. Ellers fisk fra 0,3 – 0,8 stort sett. Artig å se at det er endel av de også.

Sander med en fin sjøørret som som måtte være med på bilde

Ett svanepar som kom innom for å kanskje lure til seg noe mat. Men jeg hadde ikke noe å tilby dem dessverre.

Fredag var det rett og slett massivt med fisk. Sønnavind og ruskevær. Elsker å fiske i ruskevær. Gjerne mye vind også. Deilig å kjenne på hva naturen har å gi så tidlig på sesongen.

Lørdag var jeg på plass noen timer igjen. Dro hjemmefra i 14 draget og denne gangen ble det alentur. Nå hadde vinden snudd til nord og lå på 20 m/s i kasta. Nesten storm altså 🙂 Fiska noen lebukter denne dagen også og her passa jeg på å fiske sørvendt. Resultat etter 3t fiske = 2 forsiktige lugg. Ikke en fisk i håven altså.

Det var friskt på lørdag. I snødrev og mye vind var jeg ganske alene

Vel, det er nok for spesielt interesserte dette. Men jeg koser meg med kontrastene uansett fisk eller ikke. Da fikk jeg klødd meg litt i hue igjen på hvorfor det ikke var fisk denne ettermiddagen. Naturen som bestemmer. En teori er selvsagt temperatur dropp i vannet. Målte 3 grader nå mot 4-5 dagen før. Det kan være forskjellen nå på våren. Knivegg.

Men jammen har det blitt noen fine fisker hittil i mars også. Største jeg har lurt på hittil var en flott 2,2 kilos (som dog hadde vært i bekken i høst). Jeg venter på overspringerene ennå. Vi får se. Kanskje de kommer.

De rusler inne på grunna i disse dager. Denne filma jeg med drone igår, men fiska ikke etter den. Flott å se de gå på næringssøk slik denne gjorde. Kjapt sveip over grunna og så ut igjen.

2,2 kilosen jeg fikk i forrige uke. Hissig hanne som var mer i lufta enn i vannet.

Viktig å være litt barnslig også. Bruker ikke denne til å lokalisere fisk asså. Bare moro å se litt fra oven. Det gir ett inntrykk.

Slike 35-40 cm blamke har det blitt flere av i år. Flotte fisker som også burde vært middag.

En flott blankis jeg fikk tidligere i forrige uke

Moro når disse tar.

Det er tidlig ennå, men fisken er der. Bare å gnu på og fiske litt strategisk fremover. Håper på en stor en, men man vet jo aldri. Uansett koser jeg meg med kaffekoppen og fisket som er i disse dager.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *