Kort morraøkt idag

Idag tidlig hadde jeg en morsom og kort økt etter sjøørret igjen. Gjorde noen vurderinger dagen før og satt klokka på 0515. Hardt å stå opp men når man vet at det skal fiskes før jobb, så er det rett opp 😉

Vannet var blikk stille selv om jeg trodde vinden skulle rifle litt. Med slike forhold så kan fisket være kilent, men med rett vading og en dose tålmodighet så kom jeg innpå noen fisker. Så etterhvert noen vak og da var det bare å bruke tiden til hjelp for å komme innpå.

Her gjør jeg også forholdsvis lange kast og lar flua lande slik at den ikke lander oppi eller ved siden av vaket. Kaster litt for kort slik at fisken kan oppdage flua. På den måten støkker jeg minst mulig. Lar flua synke litt og begynner å trekke. Med en gang går en virvel og plogen reiser seg bak flua. Her kan man se om fisken er interessert nok til å ta på farta den har. Ofte står skummet etter halen og da er det bare å la det stå til 😉

Rakk å lande 7 flotte fisker, mens jeg mista 1. Største idag var 1.1, 1.0 og 0.9 kg. Fin start på dagen der!

Comments

 1. Hei Morten.
  Nå til uka får jeg endelig tid til å lufte stanga for første gang i år. Hvordan er status generellt for børstemark ? Er det over ?

  1. Hei!

   Ja det er bra du får lufta stanga litt.
   Så børstemar så sent som mandag denne uka, så noe er nok igjen. Men hovedsverminga har nok vert tipper jeg. Merker at endel av sjøørreten har blitt selektiv også. Sjeldent jeg har opplevd den perioden så tidlig. Pleier jo ofte være litt ut i april dette.
   Bare å komme seg ut. Fisk er det!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *