Kort utaskjærstur

I går kveld dro Olaf og jeg ut med telt og oppakning for en natt ute i det ramsalte. Vi har noen teorier hvor de helt største sjøørretene kan befinne seg, noe som skal testes ut fremover. Da må man satse!

Håla bud. Bare å holde ut 🙂

Litt mer sjø enn vi hadde venta. Værvarselet fortalte om helt andre vindretninger og styrker enn hva vi erfarte. I går kveld var det fine forhold men med forbigående møkkabyger fulgte også sterke vindkast.

Kveldens leir. Rett ved blant annet to meget spennende bukter

Vi satt opp telt og rulla ut soveposen før vi starta fiske. Sjøørretfisket har vært meget vanskelig de siste ukene også, men vi har noen teorier hva som ikke er med oss. Finnes sikkert en fasit (naturen har en), men ikke lett å bli klok på dette. Hadde forholdsvis bra fiske i hele februar, mars og halve april men etter det har det vært temmelig trått. Man må virkelig jobbe for hver fisk. Litt av det samme på denne turen. Mye kasting uten kontakt.

Fine blomster. Når man har tid til å ta bilder av blomster, ja da er det vel litt labert fiske da 😉

Vi fyra noen pølser og skravla litt etter at mørket falt på. Etterhvert fant vi veien til soveposen. Litt utpå nattan økte vinden noe voldsomt og det var et lite nerveshow inni soveposen der. Tror både Olaf og jeg sov litt dårlig i første del av nattan der. Vi var ute å sjekka båten et par ganger også.

Den vulkanske øya er dekket av gul mose av en eller annen art jeg ikke vet navnet på.

Morgenen kom fort og da var det bare å hoppe i vaderne og fiske litt. Jeg starta i den ene bukta rett ved teltet og der stramma det til rimelig fort. En fin “matfisk” ble med inn til håven.

Nok mat for denne fisken ser det ut som.

Denne ble med hjem for en gangs skyld. Tar noen få fisker i løpet av et år og er kondisjonen og rett størrelse på plass så er det helt OK. Godt med fisk til middag! Den gulpa opp en liten byttefisk også.

En liten byttefisk som ble gulpa opp.

Etter det var det ikke så mye å melde hjem om. Vi gjorde noen få kast til før vi vendte snuta hjemover. Dette var jo en kort tur der vi skulle ha med oss kvelds og morrafiske. En baguett, så hjem 🙂

En baguett, ost og skinke gjør seg på morgenen.

Liker disse korte turene. Litt målretta fiske på noen plasser skal prøves fremover også. Snart kommer kanskje havabbor også så det skal blir spennende å fortsette. Passer familielivet best også, samt at den mest effektive perioden er sent og tidlig i disse dager – tror jeg 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *