Kveldstur med kano og sær sjøørret

Midt april kan være kilent. Havet eksploderer i alt mulig rart og sjøørreten er ikke så sulten lenger. Det har vi erfart mange ganger før og fikk se det samme igår også. Vet ikke hvor mange vak vi ble vitne til, men det var mange. Absolutt ikke lett å få de til å ta.

Martin og jeg tok en kort kveldstur med Ally kanoen hans på sjøen igår. Blikk stille og fine forhold for en slik farkost. Lenge siden jeg har padla kano på sjøen nå og det stod til forventningene. Rett og slett deilig å gli avgårde fra holme til holme.

Vi sjøsatte i Karlsøysundet og padla utover

Med lavvann og ektremt lite vann om dagen så måtte vi lete litt. Første plass vi landa på var det bare tang og nesten helt ufiskbart. Ble litt kaffe og prating mens vi fort fant ut at vi måtte videre.

Her så vi også millioner av noen små “krepsdyr” inne på grunna. Løfta de opp i håndflata og mange av de spratt avgårde. Kanskje 2mm lange. Oppmerksom på disse i etterkant så så vi mengder av de. Er det de sjøørreten vaker på? I så fall ganske vanskelig å imitere 😀

Grågås mor måtte flykte fra reiret sitt da vi passerte

Vi padla videre og kom over en stim med sjøørret som vaka litt. Gikk i land og rekognoserte med en kopp kaffe. Joda, fisken var aktiv i området og vi fiska litt på de. Vak – kast – fluebytt. Det var slik det gikk. Mange av de var ikke interessert i det hele tatt mens vi lurte et knippe fisk. Kilent fiske er jeg glad i så det er bare artig at det er litt vanskelig.

Micro baitfish som fungerte

Flyteline og et par stanglengder fortom var tingen. Kjørte for tynn fortomsspiss i starten og da røk den 🙂 Måtte justere litt på lengde og tykkelse og da satt de.

En fin sjøørret som tok en micro baitfish

Martin fikk også en på første kastet

Martin med kveldens første
Det har ikke blitt mye fisk med hjem i år, men nå var det på tide.

Vi hadde noen fine timer her før mørket tok oss. Flott vær i nydelige omgivelser. Deilig med slike korte og målretta turer syns jeg.

Silhuett bilde av Martin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *