Kysten våkner til liv

Tiden vi nå er inne i er etter mitt syn det fineste tiden på året. Iallfall om man tenker på sjøørretfiske. Idag dro jeg sammen med Lars og Pål-Espen til noen utvalgte plasser der vi hadde mistanke om at det ville være litt liv. Har fiska endel i det siste og det har absolutt ikke vært noen “kjære mor”. Med sjøtemperaturer på 2 grader er det ikke lett. Men idag fant vi en vik som holdt 4 grader og det kan i så tilfelle være nok – det er akkuratt dette som er så vakkert med tiden vi er inne i. En knivskarp balanse der det ofte er bom eller treff. Idag traff vi omsider, men måtte “i kjelleren” for noen av fiskene.


12031611
Kysten er i ferd med å våkne til liv

Kysten våkner! Tanglopper og trepigga stingsild ble observert, samt spor etter børstemark. Det som er så bra med denne sesongen er at vi kommer til å få en bratt kurve ang temperatur nå. Dvs alt smeller til på en gang, det tror nå iallfall jeg 🙂

Tilbake til fisket. Vi måtte gnu og lete litt, men når vi traff så ble det noen fine fisker med meget bra snitt.


12031603
Glad gutt! Så mye skal til for at denne gutten stråler 🙂

Hadde noen korte og sakte drag langs bunnen i en fin vik – og der smalt det på fisk. Pene var de også. Den ene jeg fikk flata stanga og stakk ca 15-20 meter i ett kraftig utras. Deilig å kjenne på slike krefter igjen.


12031604

Lars Nilsen og Pål-Espen fikk noen fine fisker idag også. Ikke noe å si på kondisjonen til disse iallfall. Tror de kosa seg like mye som meg.


12031609


12031606
Lars med en av flere fisker idag

Så smalt det igjen hos meg. Denne fisken virka større. Tippa på rundt halvannen etter at jeg fikk se spolen på den. Man merker med en gang at det er snakk om litt større fisk. De oppfører seg ofte litt annerledes enn mindre.


12031608

Fisken var større enn halvannen for å si det sånn 🙂


12031610

Samtlige fikk friheten tilbake. Fisk på denne tiden av året slipper vi som regel ut.


12031612
Fin kondisjon til tross for at vi ennå er tidlig i sesongen


12031607

En flott tur i fin natur som er på vei til å våkne til liv! Gleder meg til fortsettelsen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *