Lakeversus med Jørgen

Igår kveld ble jeg bedt med på en aldri så liten lakeversus med Jørgen. Lenge siden vi har hatt versus nå og jeg var ikke lei å be. Har aldri fått lake før, så dette var nye saker for meg. Laka er en nattaktiv fisk med svært dårlig syn så her gjelder det å “dunke” den inn til hugg.Vi var på plass etter mørkets frembudd og hadde med hver vår isfiskepulk rigga med utstyr

Vi sjekka isen godt underveis. Isen var gode 15 cm nesten overalt vi målte og da var det bare å sette igang med versuskonkuransen. Riggen min bestod av en 50 g sluk, 10 cm 0,61mm fortom og krok agnet med mort.Lakerigg; 50 g sluk, kort fortom og mort som agn

Gikk et lite lynkurs hos Jørgen og så fort hvordan dette fisket fungerte. Dunke sluken i bunnen og lage bevegelse og vibrasjoner for å lokke lakas oppmerksomhet. Lakefiske er seigt så her er det absolutt ikke bare å hente fisk.Jørgen på plass ved det ene lakepasset. Ca 3 meter dypt og sandbunn

Satt endel ståsnører også, men dette er ofte noe laka ikke bryr deg om hvis ikke den svømmer rett på. Ofte er det slik at det er “dunken” som lokker og gir mest fisk. Jørgen mente at 2300-2400 tiden ville være den beste og rett fikk han. Mens jeg satt og nesten sov etter timesvis med dunking kjente jeg et forsiktig drag i stikka. Trodde først det var en drøm, men kjente etterhvert et tungt drag. Ga et pent tilslag og det var fast fisk!Turens eneste napp og lake. Min første noensinne også

Med dette hadde jeg fått min første lake noensinne etter målretta fiske. Satt virkelig langt inne og igjen måtte Jørgen se seg slått av en som egentlig ikke har peiling på dette fisket 😉

Vandrepokalen er min enn så lenge etter at jeg gikk av med seieren forrige gang også!Fornøyd gutt med lakepers og pokal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *