Laks på turens siste kast

Laksefiske er noe merkelige greier. Det tar tilslutt hører jeg det blir sagt innimellom. Igår tok jeg en feriedag fra ifjor og den ble tilbrakt i hengekøye langs Ågårdselvas bredd. Midt juni pleier laksen å komme fra havet så tidspunktet var ikke tilfeldig.

Jeg rigga meg til med hengekøye og tarp igår. Mat, kaffe og godteri var også med selvsagt

Starta fiske i Ågårdselva noe sent i år av diverse årsaker. Var i syden på åpninga og det fikk jeg høre av de som var i elva den dagen. Deilig å være med på startskuddet selvsagt men det fikk jeg ikke tid til i år. Noen turer har det allikevel blitt selv om fangstene har uteblitt.

Tubeflua som ga fangst igår

Jeg fiska kvelden og påfølgende morra uten kontakt med fisk. Så noe som lufta seg i været men antok at flere av de var gamle lakser som hadde stått der noen dager. Disse er alltid litt vanskeligere å overliste enn en nystegen laks. En laks som kommer opp en foss og finner sin plass er alltid litt mer på hugget enn en gammel krok. Sånn er det med dette fisket og derfor meget spennende å fiske i disse dager.

Fikk se gutta på andre siden av elva drille en 6+ laks mens jeg faktisk lå i hengekøya og tok en strekk. Hører med det også. Nydelig å koble fullstendig av “hamsterhjul” livet 🙂

Ett nydelig parti mellom “under raset” og “rundellen”

Hadde pakka ned leiren og stod klar på brinken for å ta kanoen over til den andre siden. Tenkte å dra hjem da, men også å ta en liten runde til. Det var lurt, for på det aller siste kastet stoppa lina opp i strømmen etterfulgt av små dunk. Fikk stramma opp og det ga etter i andre enden. Fisken starta med å gi ett luftig sprang og så var ballet igang. Nydelig følelse rett og slett. Fin kjøring og fikk en 86 cm (6,2 kg) flott hannlaks der 🙂 Fornøyd med årets første!

Flott hannlaks på 86 cm

En halefinne som kanskje har vært rundt Shetland eller Grønland. Nesten litt rart å tenke på.

I skrivede stund er det 70 m3/sek og flotte forhold. Jeg er glad tropevarmen ble borte i forrige uke og kjente litt bekymring der. Liker varme asså men ikke over så mange uker som i for eksempel 2018. Naturen har godt av litt veksling. Vi trenger regn.

Smeller på videre 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *