Laksefiske så langt

Da har vi kommet halvveis i sesongen og vel så det. Må si det har vært en litt merkelig sesong, da spesielt i starten. Ofte ble det blanketur og lite fisk å se på elva. Vårflommen uteble helt, men det var mer enn nok vann – etter mitt synspunkt. Men her er det naturen som bestemmer og ikke vi mennesker.

Det starta voldsomt trått for min del. Blanketur på blanketur ble det i Ågårdselva der jeg knapt var borti fisk eller så noe særlig. Tankene begynte å surre litt om årsaker osv. Men som sagt er det ikke vi mennesker som bestemmer der. I starten av juli kom det en forsinket vårflom og da løsna det litt med fisk på elva. Viser seg at det er endel av de mindre laksene i år. Kan vi si at det er et smålaksår tro?

Bamsemums på tur fikk være tøsten på denne turen tidlig i juni

I mangel av laks på hjemmebane dro Marius og jeg en tur til Gaula for å fiske der.

Gaula steg over 2 meter på bare få timer med styrtregn

Gaula ble en skuffelse det også. I hvertfall fiskemessig. Vi var borti noe laks og mista fisk, men ingen ble med helt inn. Da regnet satt igang var det bare å sitte i bua å drikke kaffe og spise sjokolade. Vi ble vitne til en kakaofarga elv der døde kuer og trær kom drivende 🙂

Så kom det en liten ketchup – effekt for min del. Begynner jo å kjenne elvene ganske godt nå og for meg har det handla om tålmodighet. Er vel kanskje det laksefiske handler om i bunn og grunn også. Rett etter Gaula turen tok jeg en tur til Glomma og her ble det laks på første tur.

En nygått laks på 2,4 kg

Etter det har det gått slag i slag og det har kommet flere fangster. Fiska strategisk på endel forskjellige plasser både i Glomma og Ågårdselva til nå. I skrivende stund er vannstand på vei ned igjen og da er det flere plasser som åpner seg. Spennende tider fremover nå!

Ågårdselva laks på 7,5 kg tatt på wiren nå i juli
Padleåre av en halefinne. Sparka bra ifra denne.

Etter at vannstand har sunket betraktelig nå så har jeg også funnet frem enhåndsstanga. Har en Zpey Zwitch 10 fot #8 som er helt nydelig å kjøre flyteline og små fluer med. Kjørte en kort økt her om dagen og ble belønna med litt eventyrfiske der. Mista 2 laks også, men det hører med.

En 6,4 kilos som ga en liten løpetur
Kjører ofte små og ufortynga tubefler. Svart vinge fanger som bare det!
En smålaks måtte også innom en tur

Da hadde liksom ting forandra seg fra bekmørkt til endel lysere på bare få dager. Hva skjedde? Jo, det kom laks på elva. Sent men godt si.

Å kose seg på tur er viktig for meg. Ta det med ro og ikke stresse. Å få laks er ingen selvfølge i disse elvene så jeg er meget takknemlig for de opplevelsene naturen har gitt meg her.

Når fisken uteblir er det alltids noe man kan ta bilde av

Å kave rundt i kjerr og kratt krever også litt pågangsmot. Aner ikke hvor mange flått jeg har hatt på kroppen i år, men flere har det blitt. Et møkkadyr jeg avskyr 100%

En av mange flått jeg har hatt på kroppen så langt i år

Det har blitt mer laks også! Hatt noen runder med enhåndsen og de to siste dagene har det blitt laks på 2,6 og 8,4 kg. Ny rekord på enhåndsen der!

En flott hanne lot seg overliste av den lille svarte flua over

Denne da. Laksen var først oppe å klappa til flua, men da oppdaga jeg at flua hadde hengt seg opp. Fikk retta på det og kastet etterpå sota den til flua på nytt. Merka at det var storlaks på gang og det etterfulgte noen virkelig dryge utras på den. Det ble en stillingskrig etterhvert der jeg kom seirende ut av den bataljen. En flott hoe på 95 cm på den knøttlille flua og flyteline. Rett og slett ren nytelse!

Siste fangst i skrivende stund. En fin hoe på 95 cm

Nå blir det muligens et par turer til før det blir familieferie de neste dagene. Vi får bare nyte nuet og håpe fisket vedvarer. Nå har jeg trua på at vi kan få noen fine dager i august også.

Comments

  1. Fin historie og flotte bilder av en fisker i støtet, gratulerer, stå på.
    Moro å se det kommer litt fisk etter hvert.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *