Laksefisket er igang!Arne Grepperud, en kjent travhest i elva, er i sving ved rullestenene

Igår pakka jeg sekken, tok med sovepose og liggeunderlag og dro avgårde til Ågårdselva. Hadde planer om å ligge over på nedre holme, men der var det “stinn brakke” for å si det sånn. Greit nok å være sosial når en er i elva, men det er da måte på da 🙂

Gikk rykter med en gang om at det var tatt fisk på øvre holme og da stakk jeg opp dit for å snakke med de som stod der. Der traff jeg han som hadde fått fisk og den ble tatt på sluk oppunder fossen (under “wiren”).Laksen ble tatt på sluk av Emir Jaskic, en hyggelig kar som jeg snakka en stund med

Fiska ikke her, med dro isteden videre opp til “base camp” ved hyttebrekket (valbrekket). Der fant jeg plass på verandaen så jeg iallfall hadde tak over hodet i tilfelle regn.Brekket ved “Hyttebrekket”. Litt av en “nervetablett-brekk”Utsikten opp mot rullestenene

Ble så litt pølser på stormkjøkken og meska i meg disse før det ble mørkt 😎Mmmmmmmmmmm


Pølser hører med

Stod så opp kl. 0600 og denga flue så det holdt, men det ville seg ikke 🙁 Det er jo ofte slik laksefiske er. Brått smeller det på en 7 kgs. Uansett ble det tatt 3 laks (6,5, 7,3 og 9,0 kg) den 1 juni (og i tillegg mista tre), så åpninga må sies å være godkjent. Det er en lang sesong. Fangststatistikk for Glomma og Ågårdselva kan leses HER

I helga drar jeg til Beitostølen med familien, så da er tørrfluestanga med 😎

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *