Legoland + svipptur til Fyn

Denne påska har vi vært en tur til Legoland i Billund i Danmark. Her har vi besøkt Legoland parken, dyreparken og badeland. Artig for både store og små dette, men selvfølgelig mest for barna. Legoklosser og dyrepark til tross så lå det en skummel baktanke fra min side ; 40 minutter unna sjøørretparadiset Fyn! 😉

Vel, dette var jo egentlig langt fra noen fisketur. Her var det bare å være tilstede og finne artige opplevelser sammen med barna. Vi hadde en hel dag i Legoland parken første dagen.

Ikke var det spesielt mye folk heller, så da klarte jeg meg bra. Store folkemengder i kombinasjon med varme er kanskje noe av det værste jeg vet. Kan bli voldsmann av sånt!

Dag nummer to var det dyreparken i Give som stod på programmet. Dyr er man jo glad i og selv om de er i en dyrepark så er det artig å se på. Så lenge dyra har det bra og blir tatt vare på så syns jeg dyreparker er helt greit.

Tirsdag kveld fikk jeg litt “fri”. Litt i underkant av en times kjøring fra Billund lå plassen jeg har fiska en gang før, Ålehode på Fyn. En fantastisk sjøørretplass som virkelig kan huse stor fisk.

Satt meg ned og studerte litt. Rigga om litt fortomsgreier før jeg starta fiske. Mens jeg satt der så vaka den første sjøørreten 15 meter fra land. Akuratt den fisken ba om å få flue i hue 😉 …… og svarte!

Ikke så altfor stor denne men uansett en bra start.

Vinden dro fra øst og hadde noen hvite topper midt utpå. Der jeg stod var det litt le, så det var greit å kaste. Fine brytinger og strømkanter gjorde at hjertet dunka litt hardere. Gikk å søkte litt og det var fisk langs hele kyst strekket. Men lette var de ikke å få på.

Greia var rett og slett å bare søke. Vade og kaste i vifte. Fisken tok rett og slett ikke ved vanlig inntrekk heller, så her lot jeg flua ha lange synkeperioder. Ved å gi flua litt fart i starten (for å trigge og gjøre fisken oppmerksom) lot jeg flua synke i lange perioder og deretter små inntrekk. Virka som om når flua hadde sunket lenge nok, så tok den forsiktig. Var flere hugg, og alt i alt fikk jeg 4 mindre sjøørreter denne kvelden.

Deilig å kjenne på den danske kysten igjen og ikke minst litt drag i lina 🙂

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *