Litt om Arnarvatnsheidi (Island)

En av Islands mest unike severdigheter er Arnarvatnsheidi, et stort fjellplatå, full av spennende ørret og røye innsjøer, små bekker og elver. Arnarvatnsheidi ligger nær Langjökull isbre i midten av det islandske høylandet rundt tre timer fra Reykjavik.

Fiske i Arnarvatnsheidi er noe veldig spesielt, du har vann og innsjøer overalt rundt deg, og ofte små bekker som går mellom. Det er fisk i nesten alle innsjøer i Arnarvatnsheidi. Du kan fiske der hele sommeren uten å fiske den samme innsjøen to ganger.

Arnarvatnsheidi er delt inn i to separate områder, sør og nord. Fiske er fantastisk på begge plasser. De mest kjente innsjøene er Store Arnarvatn, Lille Arnarvatn og Ulfsvatn, de største elvene er Refsveina på den sørlige delen og Austura på den nordre delen. Austura er faktisk en del av Islands beste lakseelver, men i Arnarvatnsheidi kommer ikke laksen opp. Det er også en annen god lakseelv som har sin kilde fra Arnarvatnsheidi. Denne heter Kjarra og er en av Islands beste lakseelver.

I Arnarvatnsheidi kan du få enten ørret eller røye, som begge kan bli enormt store, men den vanligste størrelsen er ca 0,5-2,5 kg. Er man heldig med været og har klekkinger, så kan man ta virkelig mange ørreter og røyer pr. dag. Den beste tiden er i juni og tidlig i juli, men fisket er godt også hele sommeren.

Å være alene i et så stort platå omgitt av isbreer på den ene siden og endeløse fiske alternativer på den andre siden i den islandske midnattssol er en opplevelse du aldri vil glemme.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *