Litt småkilent vakfiske igår

I går morgen var jeg en tur på plass ved 0600 draget. Hadde med nytrakta kaffe, matpakke og en kvikk lunsj i sidelomma på båten. Kom frem til vika jeg hadde pønska ut dagen før og satt meg ned. Vindstille og klart satt jeg å speida etter vak. Tok meg en kopp kaffe og lot tiden gå. Brått kom det jeg var ute etter. Et pent vak.

Det finnes vel ikke noe vakrere enn et vak

Blir selvsagt aldri lei av vak. Fisken rusler rundt og da gjelder det å ikke bli oppdaga. Disse situasjonene elsker jeg. Før jeg satt benet i vannet så vaka det igjen, og det var også en fisk til der. Gjorde et kast rett forbi og fisken fulgte med hurtig tempo. Fisken tok og gikk i været.

Luftig sprang
En liten titt for den fikk friheten tilbake

Var ikke den helt største fisken dette, men alltid godt å få fisk med en gang. Da vet man at det er fisk i området og det er bare å bruke tid på å få de rette sjansene. Vade pent er et must når det er såpass stille. Fisken er sky.

Tok en liten pause med en ny kaffekopp og en kvikk lunsj. Satt i bellyboaten oppe på land som om jeg satt hjemme i sofaen. Aldeles nydelig. Et nytt vak kom.

Sjokolade smaker jo bare utrolig godt ute når man fisker.

Så var det kilent. Det vaka flere fisker, men de tok ikke. Ikke snakk om. Gjorde flere bra kast uten å skremme fisken, men de fulgte ikke etter engang. Sjøsatte bellyboaten og fulgte noen fisker som vaka bortover en liten øygruppe der. Bytta flere fluer og endte opp med en liten gullhodenymfe. En knøtt av en flue som ble spist ganske kjapt.

En flott sølvblank sjøørret på vel 800-900g tok en liten gullhodenymfe

Tørrfluestanga lå i bilen, noe jeg selvsagt angra litt på. Den skulle jeg hatt. Men den får bli med neste gang jeg er ute på morran uten vind. Jeg var borti et par fisk til, men de falt av etter kort tid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *