Mens vi venter på noe spennende…

Sjøørretfiske er spennende. Blir faktisk ikke lei asså. Artig å følge fisken gjennom store deler av sesongen. Som jeg har sagt mange ganger før ; Det fiskes ofte frem til den lange tynne fisken, horngjelden, kommer. Det er en markør for meg i forbindelse med fisket mitt. Det er ofte bra fiske etter det og gjennom sommeren, men da er det andre ting som lokker mer for min del. Først mye brunørretfiske i stillevann og etterhvert elv, så laks. Det er noe med det. Klarer ikke la være!

Igår var jeg ute på en kveldstur. Mye vaking!

Gårsdagen, eller rettere sagt kvelden, ble brukt ute med lett utstyr og små fluer. Litt stille til å begynne med med etterhvert ble jeg vitne til en massiv vakbonanza! Fisker jo mest med klasse 4 og flyt om dagen nå og den riggen kommer virkelig til sin rett i den settingen der.

Flott område for sjøørretfiske

Fikk dratt på noen fisker i starten og etterhvert ble det stille. Sjøørreten er jammen ikke lett å overliste heller men med ett sett små fluer jeg benytter så tar de. Må spesielt trekke frem en microbørste jeg har bunnet som en av de fremste.

Denne fikk jeg litt tidligere i år også på lett utstyr

Nyter virkelig dagene nå. Det har blitt bra med turer nå i april også og brått ser denne måneden sin slutt. Snart mai og det har jammen gått fort! I skrivende stund er det 6-8 grader i sjøen og det er jo perfekt for sjøørret. Nå har den også spredt seg endel utover fjorden og nå finner man den så og si overalt.

Et tre som er preget av å stå langs kysten. Snart er bladene på plass og det er vår!

Hittil i år har det blitt flere flotte sjøørreter. Får som regel ikke mange fiskene på hver tur men det blir noen fine. Moro at det er litt størrelse på fisken også.

Denne var en flott fisk som fikk svømme videre

Viktig med pauser også. Igår satt jeg meg ned og spilte en sang fra Elton John og bare nøt øyeblikket. Satt der med en kopp kaffe mens sjøørreten vaka rett foran meg 🙂 Fikk lada hue litt der!

Energi drikk, kaffe og sjokolade

Det er også tidvis meget sær fisk ute nå også. Sjøørrtene har spist seg opp og det er enorme mengder mat for den å finne. Mye å velge i når havet eksploderer slik som nå. Da blir den selektiv.

Her om dagen stod jeg foran en fisk som vaka steady i en liten strømkant. Den var oppe å nisevaka flere ganger bare 8-10 meter foran meg. Snudde omtrent flueboksen før den tok. En svart maur i str 18 var det som skulle til. Vet ikke eksakt hva den spiste og det var nok ikke maur den beita på heller. Men den tok. Rulla over 🙂

Denne fikk flere tilbud og takka tilslutt ja til en liten maur

Det nytes til det fulle nå. Snart kommer nebbgjedda tenker jeg og da stikker jeg. Til skogs. Der har det allerede starta også. Har vært på ett par turer for å ta tempen på fisket og det er godt igang med myggfisket der. Men man kan ikke være på mer enn en plass av gangen heller. Sånn sett så venter jeg på noe spennende.

Når canadagåsa legger egg da er det vår

Det er bare å nyte dagene nå! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *