Mer laks på tampen

Forrige fredag ble det en selvpå – innvilga fridag med laksefiske sammen med Marius Olafsen. Hjemme så har jo ikke “Hansemann” roa seg nevneverdig heller så vi tok turen sørover til vakre Ørekilselva. Marius er på fluekjøret om dagen også så denne gangen tok han bare med fluestang 🙂

Ørekilselva er en vakker perle ikke så veldig langt fra Norge.

Vannstand var noe helt annet enn hjemme her. 21 m3/sek vitner om en elv med fiskbare forhold for oss som liker å gå å vippe med enhånds etter laks. 2500m3/sek i Glomma og 230 m3/sek i Ågårdselva er iallfall ikke noe jeg gidder å bruke tid på. Da er det mye annet fiske som frister både i sjø og skog.

Men en tur med Marius var rett og slett bare trivelig. Første økta hadde jeg ett massivt lugg, men den satt ikke. Sekunder etter hørte jeg Olafsen hoie til. Stram line! Moro å se og være håvmester også. Dessverre ville den ikke bli med helt inn denne gangen. Fisken vred seg av etter noen minutter kjøring.

Marius har akuratt dratt på en pen laks og er på vel til å posisjonere seg for kjøring.

Laksen gjorde det den kunne for å bli fri – og lyktes med det etter noen minutter. 0-1 til laksen

Det hører med. Vi tok noen reale pauser også. Det er viktig mener jeg. Å dynge ned plassene for å få fisk gjør bare vondt verre. Noen lange pauser er viktig. Ble mye prating og litt gøtteri også 🙂

Litt hurtig energi er lurt 🙂 (kanskje ikke for vekta men…)

Marius venter på lugg

Vi trava litt opp og ned. Traff ett par lokale også og det er jo trivelig å snakke med andre fiskere også. Ble tatt ett par laks denne dagen også og det ble litt prat rundt det.

Forklaring blir overflødig. Skiltet taler for seg selv.

Liker jo enhånds i slike elver. Under busker og trær der mulig laksen kan stå. Hadde hjertet i halsen ett par ganger der, men selv var jeg ikke borti noe mer denne dagen.

Det ble en boks med brun lapskaus på oss begge. Funker med boksen rett på gassbrenneren.

Vi flytta oss etterhvert ett stykke nedstrøms og avslutta dagen der. Her dro Marius igjen på en laks ganske tidlig. Gutten hoia til og lina stod stram igjen. Denne gangen ble den med helt inn og en fin matfisk fikk kjøre bil hjem til Norge 🙂

Stolt gutt med en flott laks på flua. Ikke vanskelig å se ett fornøyd blikk 🙂

Marius er en av de ungdommene jeg hadde da jeg drev ungdomsgruppa på Bekkhus fra 2000-2006 og må si jeg er litt stolt over hva han er med på den dag i dag. Iveren hans er den viktigste men alle opplevelsene og turene vi har hatt oppigjennom fra han bare var 10 år er veldig moro. Blitt en skikkelig mink etterhvert han så det er bare å gratulere!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *