Morratur til Larkollen

Idag tidlig gjorde jeg avtale med ringreven Knut Olav og minken Olaf om morratur til Larkollen traktene. Vi skulle blant annet også teste noen nye plasser for min del. Spennende saker å prøve noe nytt også! Vi møttes kl 0500 og var ferdig rigga i “prime time” på Larkollen. Planen var å dra kjapt over et par hot spots før ferden gikk videre.


1403151
Skummel morra plass

Litt nøysommelig fiske her ga først en liten fisk i hoven min og etterhvert ropte Knut Olav om fast fisk. Den virka fin og måtte jobbes med. Vi skjønte fort at det var snakk om borti 2 kilos.


Sjøørret 1,8 kg from Morten Pettersen on Vimeo.

Bra start, men vi kom ikke i kontakt med flere fisker her. Flytta oss så nordover og fiska noen virkelig skumle viker. Målte tempen på den ene plassen og den viste beskjedne 1 grad. Skjønte fort at dette ikke var plassen å gnu så vi flytta oss til varmere viker.


1403152
Knut Olav på giftig plass. Var i kontak med fisk men kaldt vann gjorde til at vi flytta oss.

Dette var noen virkelig fine plasser, men jeg tror at vi var litt tidlig ute på disse plassene. Litt for “uttaskjærs” og kaldt i vannet nå. Tipper 2-3 grader varmere i vannet så er dette fine plasser.


140315d1


140315nn1

Gjelder å finne 3-5 grader vann nå. Vi dro innover og her kom vi fort i kontakt med fisk. Vanntempen var 4,5 grader her.


140315n1

Var en tur innom en siste plass før vi vendte snuta hjem og der kom vi også over børstemark. Helt tydelig at tiden er inne nå, selv om det har vært bra fiske i nesten hele år.


Skjermbilde 2015-03-14 kl. 18.00.08
Børstemark på grunna

Bare å gnu på videre nå! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *