Mörrum rapport

Da var vi hjemme fra Mörrum igjen og fikk smake på starten på laksefisket for dette året. Elva holdt noe lavt vann (ca 11m3/sek), men det var absloutt storlaks på elva.


23051602

Mörrum er en populær lakseelv, særlig tidlig på sesongen. For min del så ble det litt i overkant mye folk til tider. De som kjenner meg vet jo at jeg ikke er noen kø-fisker. Her fiska vi litt “utafor” boksen til tider, dvs vi oppsøkte plasser der man kanskje ikke forventer å finne laks.


23051607
Skummelt flyt. Vil storlaksen stige og gi et tungt drag i lina?

I starten kjente vi litt på forholda. Vi så storlaks i været ofte til tider og disse var etter mitt syn veldig vanskelig å få til å ta. Der det var fisk var det også naturligvis mye folk, så mitt syn er at disse fiskene blir utrolig sky. Jeg så ingen som fikk fisk på disse strekka.


23051606

Vi oppsøkte flere plasser der det ikke var mye folk. Plutselig fikk jeg se noe som ligna på en ryggfinne ved siden av en sten. Var veldig i tvil om hva det var. Noen ganger var jeg sikker på at det var en svær laks, andre ganger trodde jeg det var en gren som duppa opp og ned i strømmen. Bedøm selv;


23051610
“Grenen” ute i elva viste seg å være storlaks

Jeg hadde et par flyt foran denne saken, men ingenting skjedde. Ga den en halvmeter til og i dette øyeblikket var jeg forberedt på å sette fast flua inntil jeg bare så vannet eksplodere og en stor skikkelse som tok flua og gikk avgårde som et lokomotiv! Det var jammen i meg laks!


23051608
Laksen var over på den andre siden på rekordtid før den slapp

Nesten like kjapt som sjokket kom og lina bare forsvant så slapp laksen 🙁 Hadde jeg latt laksen ta på vanlig måte så hadde den sikkert sittet, men sånn er det! Slik jeg kunne se så var det en fisk på 7-8 kg.


23051601
Naturen og stemninga i Mörrum er bra saker!

Etter dette var det rene ørkenvandringen for oss i elva. Det var ikke bare vi som slet disse dagene heller. Med anslagsvis 100-150 mann i elva og kun 10 laks på 2 dager i hele elva forteller det litt om hvor vanskelig det er. Maifiske er uansett sjansespill, men skal man ha en dengær laks på kanskje 15+ en gang så er det absulott elva å fiske i.


23051609
Vi så også flere lakser tett på land, men disse viste seg å være syke. Mörrumlaksen har vært ramma av en soppinfeksjon noen sesonger nå. Men dette er laks som har stått i elva siden ifjor. Det dreier seg ikke om nygått laks


23051603
Ullsokken er en kjent flue i Mörrum som har mye laks på samvittigheten der

Skal ikke si at vi ikke prøvde iallfall. Skuldrene er nå VRAK, vi glemte å spise mat, droppa frokost det første døgnet og var allt annet enn uthvilt da vi kom hjem 😉 Det er jammen hardt å være laksefisker selv om sesongen i realiteten ikke har starta ennå!

Da har iallfall kastinga satt seg (for det ble mange av de) og 1 juni kan bare komme 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *