Nær bonanzatakter

Igår fikk jeg noen timer etter jobb igjen. Spennende nå om dagen, men slik jeg opplever det så er det litt “enten eller”. Fortsatt kaldt i vannet, men med den solrike dagen vi hadde igår så får fort grunnene en varme-boost. Sjøørreten kan være innenfor kastehold da 😉

Starta pent i Karlsøysundet. Dette er absolutt en fin “tidlig-plass” som kan huse mye fin sjøørret. Gjerne veldig grundt også. Møtte også Sander Lomsdalen her og vi fiska kanskje en time før vi flytta oss. Sander fikk et par sjøørret her, mens jeg var ikke borti fisk.

Vi flytta oss så over til Karlsølya. Her fiska vi et par viker uten noe særlig hell der heller. Det er nettopp slik jeg opplever fisket om dagen. Stille i lange tider og så plutselig er de inne. Rett plass til rett tid er nøkkelen. Sander måtte hjem og ikke før han hadde satt deg i bilen så forsvant lina ut av hendene mine i et voldsomt flekk! Var ikke forberedt, så den fisken gikk 🙁

Så satte det igang. Det virka som om det var store mengder sjøørret inne i vika jeg stod i. Så brått et nisevak og virvel under flua. Smålugg og flekk. Sånn er det når det står på. Når man først har funnet de på den måten der, så passer jeg på å stå ganske rolig der jeg står. På den måten “holder” jeg på situasjonen så lenge som mulig. Var fort oppe i 10 sjøørret, med en på 1,1 og 1,0 kg som størst + et par rett oppunder kiloen. Moro når det lukter litt større fisk.

Etter et par timer var jeg så kald i bena at jeg måtte rett og slett gi meg. Tiden rant ut og jeg sveiva inn. Idèt jeg sveiva så MÅKA det på en flott sjøørret igjen. Klarte ikke gi meg da heller, så jeg fortsatte litt lenger inn på grunna. Akuratt det skal jeg ikke angre på. Idèt jeg gikk innover så dro det på en pen fisk som flata stanga – og slapp. Off, kjedelig for den virka litt større. Tok et kast til og da satt den! Fisken dro avgårde og gikk i været så det sang. En pen fisk på flotte 1,6 kg. Denne fikk friheten tilbake. Jeg setter alltid ut mindre og de helt største fiskene. Sjøørret på 1,1 – 1,3 kg i god kondisjon syns jeg er fine matfisker. Innimellom med måte tas det fisk.

Alt i alt en meget morsom tur, selv om det starta trått. Vi gnur på videre!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *