Nærgående folk – og sjøørret

Etter rykter og håndfaste bevis fra fiskekompis Olaf ønska jeg å utforske et helt nytt område idag. Når man får slike bilder tikkende inn så må en jo bare sjekke ut området 🙂

Olaf var ute på vift selv igår og kom over denne frua som holdt på å lande en veldig fin sjøørret. Tror han måtte hjelpe til litt også, og fisken kom på land. For mange av oss en skikkelig drøm å få slike fisker. Bare å gratulere vedkommende!


230316n5
Slike fisker i denne dimmen drømmer vi vel alle om?

Uansett, plassen måtte utforskes. Elsker jo nye plasser så jeg hadde 2 timer til rådighet i kveld. Mørket kom snikede på og jeg skjønte at jeg hadde det litt travelt. Da jeg kom ut ble jeg skikkelig lang i maska! Her var det familier, griller, bikkjer og campingstoler i bøtter og spann! For de som kjenner meg så er jeg ikke spesielt glad i å fiske i mølje. Var jo jeg som var gjest i andres skjærgård så jeg fikk værsågod innfinne meg med situasjonen. Blikk stille og solnedgang var kanskje det eneste som varmet – der og da.


2303161
Fantastisk solnedgang. Bare å ta noen åndedrag og nyte dette synet

Den ene slukdengeren etter den andre pakka sammen utstyret. Jeg lurte et lite øyeblikk på om jeg skulle ta en tur inn på gjørma for å få litt fisk, men avventa litt. Rett etter at den siste personen gikk kom det første lille vaket. Det var som å skru på en bryter så var vakene på plass. Neppe tilfeldig. Ørreten er jo en sky krabat, så stillhet var nok det som skulle til for at den viste seg.


230316n1
Vaka satt løst i overflata i kveld, til tross for håpløse forhold bare halvtimen før

Den første lugga, men slapp. Rett etterpå så jeg en fet rygg langt ute. Kjørte cowboy-vading og kom akkuratt innenfor så fisken så flua mi. En lang plog og PANG!


230316n3


230316n4

Friske og luftige sprang. Fiskene ga virkelig valuta for lang kjøretur og kort fisketid 🙂

Så skjedde det en merkelig sak. Så en fisk som vaka tett inntil et skjær. Hadde akkuratt gjort et kast og dro inn for å vade nærmere. Vada på ca 1 meters dybde, med flua hengende 3 meter BAK meg og der smalt det på en skikkelig fin pudding! Jeg har opplevd mye rare take som fluefisker, men denne tok kaka syns jeg. Der og da fiska jeg faktisk ikke engang. Fisken stakk og var ute på mange meter før jeg rakk å tenke!


230316n6
Puddingen var propell og i lufta flere ganger

Et obligatorisk bilde og fisken ble satt tilbake


2303162

Ble noen virkelig fine fisker idag, men ikke noen rekord fisk. Er sikker på at dette kan være rett plass for stor fisk – så lenge ikke folk er for nærgående da, eller? 😉


230316n2

Comments

    1. Så lenge vi får “normale” forhold. Ikke kokvarm elv, flomstor elv osv så blir det noen fine fisker. Men viktig å ikke ha for høye forventninger. Ørret er ørret selv på Kola. Den kan være vrien og selektiv så det holder så noen ganger må en snu flueboksen for å få de til å ta. Men finner man steady fisk som spiser f.eks vårfluer så kan du være ganske sikker på at den tar så lenge presentasjonen er ok. Om du får den opp er en helt annen sak. Har mista noen svære puddinger der oppe, men også landa noen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *