Når de største våkner til liv

Igår hadde vi en virkelig bra dag i skogen! Henta Martin rett etter jobb og kjørte et stykke nord i fylket. Her er et vann som vi har fiska noen ganger før og absolutt et interessant snitt i det vannet. Vulgata klekkinger hadde vi også hørt nyss om men ikke opplevd selv akkurat der. Det fikk vi denne gangen for å si det sånn 🙂

Ikke lenge etter at vi sjøsatte båtene kom den første vulgataen drivende

Med vulgata på vannet var valget enkelt. Det var lite vaking til å begynne med så jeg starta med en lignende vulgata nymfe og søkte av noen viker og torvkanter. Etterhvert gikk jeg over til en ren dun vulgata og la flua under en furugren der fisken ofte oppholder seg. Den flua fikk ligge i noen sekunder før jeg fikk se en røsslig fisk rulle over. Etter hva jeg kunne se var det brått en 1,5+ fisk der. Den gikk etter et par minutter rett før håving. Sånn er det men det var en artig kamp så lenge det varte.

Vi fortsatte å jobbe på. Etterhvert kjente jeg sulten melde seg og jeg hadde tatt med en baguett fra jobben. Den lå i sideveska så da måtte jeg jo tygge litt. Midt utpå sjøen hadde jeg sett et par vak og her la jeg flua mi mens jeg satt å spiste baguett. Plutselig, uti bølgene, fikk jeg se en massiv hvirvel – i omrdådet der flua mi lå….. Lite skjønte jeg om at flua var spist! Jeg fikk løfta opp stanga og da var det akkurat som om det satt fast. Både fisken og jeg ble en smule overaska. Fisken stakk så 10-15 meter i ett massivt utras og jeg kjente med en gang at det var en stor fisk. Tunge og lange drag. Fisken ville ned! Etter noen minutter fikk jeg den inn i håven og det var en røsslig fisk.

Dagens første og største. En sinna hanne som ville ned på dypet

Det var jo en veldig fin fisk syns jeg. De store var ute på mat tokt da!

Vi ble vitne til mer klekking. Vulgataen poppa opp både her og der, men det tok liksom ikke helt av slik det ofte kan gjøre i slike settinger. Det var noe vak her og der , men vi bestemte oss for å spise medbrakt middag. Jeg hadde jo akkurat spist, men jeg fikk en anelse om at det ville bli mer fisk så da gjorde vi unna den seansen.

Martin hadde med svinekoteletter og potetsalat. Veldig godt!

Etter vår lille rast var det ut igjen og bare ligge å vente på vak. På vei ut så jeg en ivrig fisk helt inntil torvkanten. Den fikk en vulgata dun midt i matfatet sitt og den flua fikk ikke ligge lenge!

En nydelig fisk som var litt tynn

Off, for en start. Utrolig deilig å være i slike omgivelser når de største fiskene våkner til liv. Martin jobba på han også og fikk en flott fisk på tørrflue.

Martin med en flott skogsørret på tørrflue

Nesten så vi måtte klype oss litt i armen. Virkelig morsomt å lande flere fisker over kiloen på en slik tur. Resten av kvelden var litt stang ut for min del da jeg mista og bomma på 6-7 pene fisker til. Et par av de hadde jeg kontakt med og resten gikk “kast i kule” på fluene. Det er jo typisk vulgata vak. Fiskene tar HARDT! Jeg fikk en mer enn godkjent på slutten helt inne på sandgrunna under noen trær.

Hissig skogsørret

Vel, hva skal man si? Noen ganger treffer man og de fleste treffer man ikke slik som på denne turen. 7-8 timer på vannet gikk fort og i ettertid er det bare å nyte minner og bilder. Varmen kommer og tempen stiger nå, så det er nå det gjelder å være på plass.

Comments

  1. Liten heads up. Ønsker bare å opplyse litt. I dette vannet ble det satt ut i overkant av 20 fisk på mellom 1,4 og 1,7kg i fjor. Den ene fisken Martin holder opp i bellyen er det 3. gang jeg ser har blitt tatt i år. Den er gammel og har stått lenge i settefiskanlegg, derav den nedslitte halen

    1. Hei Vebjørn!

      Ja dette er jeg klar over. Mener det også ble satt ut større fisk også men kanskje ikke som en av de 20? Uansett et veldig fint vann og artig med litt større fisk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *