Noen deilige timer i fjæra

Idag tok jeg en “time out” med en dagstur i fjæra. Kom ut ved 10 tiden og starta fiske i Larkollen. Vinterstid og med slike forhold vi har akuratt nå kan man virkelig ryke på stor sjøørret om man er heldig. De helt største sjøørretene tar gjerne på denne tiden av året og når sjøtempen er 4-6 grader. Idag målte jeg 5 grader. Starta på noen utvalgte plasser ved Larkollen.Søke, søke og søke. Plutselig smalt det på en fisk som virka fin, men slapp få sekunder etterpå. Sjekka krok og den var knekt!! Ahh, sykt irriterende. Om det var fisken eller noe jeg har vært borti vites ikke, men knekt var kroken og fisken borte 🙁Satt på ny flue og fortsatte å fiske. Plutselig så jeg et kraftig vak i sidesynet til høyre. Trodde først det var en fugl som dykka, men det var faktisk en fin sjøørret! Flytta meg inn på kastehold og prøvde å lure den på. Da jeg stod der så starta en vakfest av stor sjøørret jeg ikke har sett maken til før. De holdt avstand og vaka 50-70 meter fra land. Dette var virkelig fine sildespisere og drømmefisker alle sammen. Tipper flere av de brått var 1,5 – 2 kg pluss, kanskje større. Så ryggen på de!

Fikk ikke noe mer dreis på dette, så jeg flytta beite til Oven. Har noen fine plasser der som pleier å holde fisk. Da jeg kom frem så kom tåka som et teppe fra havet og nordavinden satt inn. Hadde jo fri, så det var bare å gnu på. Kosa meg selv om forholda kanskje ikke var på topp. Tåke pleier å være dårlig fiske syns jeg. Fikk noen mindre fisker her.Siste plassen jeg flytta meg til holdt noen pene fisker. Dette er et veldig grundt område med mye tangvegetasjon. Her står ofte sjøørreten grundt og det gjelder å vade varsomt. Starta søk og på det femte kasten stramma det til! En fin sjøørret på 1,1 – 1,2 kg lå i håven etter noen runder.Mørket meldte sin ankomst så det var bare å kjøre på til slutten. Vada pent og søkte videre. Plutselig smalt det på enda en fisk og denne gangen var det fortommen som røk! Æsj, sjeldent sånt skjer og desto mer irriterende. Mulig det var forrige fisk som hadde laga et sår i fortommen der. Uansett flua og fisken var borte. Sånn er det! Uansett en fin dag i fjæra med litt fisk, tåke og kaldt vann 🙂Når sjøørreten ikke viser seg, så må man fiske av området systematisk.


Så stor! De største fiskene er jo alltid de som går 😉

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *