Ny dobbeldate

Igår dro jeg på en spontanovernatting til Ågårdselva. Som skrevet så har jeg hatt endel stang ut i den elva i år. Ingen laks på land så nå ble det en tur der jeg tok med sovepose, liggeunderlag og litt mat.

På plass fikk jeg se noen lakser som var i været og noen som skvæla til på andre siden. Et par av de klarte jeg å nå, men skikkelig sære var de. Fisk som har stått på elva noen dager kan være veldig vanskelig å få, men jeg gjorde noen forsøk.

Når jeg opplever sær laks så skal ingenting være uprøvd.

Jeg bytta fluer, endra liner til forskjellige synkefrader, polyleadere og fortomslengder. Ingenting funka. Typisk laks egentlig. Hadde mange fine flyt men ingenting skjedde. Passa på å ta noen gode og lange pauser også, noe som er en stor fordel har jeg erfart tidligere. Det å stå å teppebanke plassen gir liten eller ingen mening. Gi fisken litt tid og pauser så tar den.

Det blir fort kaos i flueboksen

Hadde en formening om hvor fisken stod, men etterhvert gjorde jeg noen målretta og korte kast isteden. Brått stramma det til nedi dypet og en flott mellomlaks hadde tatt flua. Den prøvde seg på brekket med da måtte jeg stramme til litt. Fikk taua den et stykke oppstrøms og etter noen utras så havna den i hoven. En flott hoe på 80 cm, estimert til 5,0 kg

Årets første Ågårdselva laks var en hoe på 80 cm og 5,0 kg

En flott fisk som fikk svømme videre selvsagt. Etterhvert ble det litt mat og mørket falt på. Da var det kort vei til soveposen og jeg fikk meg en halvdårlig natt med søvn. Halvdårlig fordi det starta å regne og jeg måtte flytte litt, samt at jeg fant ut at jeg lå midt i en maurtue! Det var MAUR overalt der jeg lå. Flere oppi hue og nedi soveposen 🙂

Natta ble til morgen og kl 0430 ringte klokka. Burde egentlig ikke hatt på noe vekkerklokke siden jeg stort sett var våken. Uansett starta jeg litt forsiktig fiske rundt kl. 0500. Etter flere justeringer satt jeg på en Allys Cascade og den fikk ikke drive mange meterne før det stramma til igjen. Fantastiske utras og litt laksenerve før jeg fikk leia denne også opp på stille vann.

Turens andre dame var en vakker sak på 79 cm og estimert til 4,9 kg

Helt rå uttelling til meg og Ågårdselva å være egentlig. Hadde jo dobbel på forrige tur også så kan ikke klage nå! Nå blir det noen rolige dage fremover, men må nok ta en tur eller to 😉 Vi får se.

Stakk innom nedre holme også, men her var det ingenting å kjenne. Himmelen åpna seg da og jeg ble våt som en katt! Var bare å reise hjem da.

Passe våt i regnværet. Jakka lå i sekken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *