Ny pers på sjøørret (i Sverige)…

Ble en langtur til søta bror i helgen med de gutta jeg var sammen med i Mongolia i 2004. Eivind Hagen, Per Arne Roverud og Roy Refsnes møtte ivrige opp på fredag formiddag for å bli med på lavvo tur.Vi startet fiske rett etter at lavvoen var på plass og det varte ikke lenge før de første sjøørretene lå på land. Jeg fikk en på 1,4 og en på tre kvart kilo. Disse ble dagens kveldsmat.


p4110002.jpg

Senere ble det grilling og kveldskos før vi fant veien til soveposen for å lade opp til et nytt fiskedøgn.Morgenen kom og jeg valgte å stå opp tidligere enn de andre. Det var ikke noe koselig syn som møtte meg da jeg dro opp glidelåsen på lavvoen for å kikke ut. Det sluddet og regnet om hverandre og var grisekaldt.


p4120010.jpg

Jeg tok på meg vaderene og begynte å fiske. Jeg gikk på grundt vann og dro flua på havabborvis med å legge stanga under venstrearmen og trekke inn hurtig med begge henda. Hadde fiska 30-40 meter kloss inntil land på ca 30 cm dyp da jeg plutselig så en voldsom plog reise seg opp bak flua. Jeg økte hastigheten det jeg klarte og fisken økte farta desto mer og tok kraftig. Jeg skjønte med en gang at det var snakk om en stor fisk. Den nærmest endevendte flueutstyret mitt noen minutter før jeg fikk den inn i hoven. Trodde fortommen skulle ryke også siden den begynte å rulle kraftig på slutten. Men det gikk bra og rekordfisken lå i hoven;


p4120014.jpg

Sjøørreten veide nøyaktig 2950g og dermed er den gamle svenskerekorden på 2500g historie! Utrolig deilig følelse å lande en sånn fin fisk…Jeg slang fisken inn i teltet til gutta og skal si deg det var tre stykk som fikk på seg vadebuksene i en fei :o)Etterhvert fikk Eivind kontakt med fisk også;


p4120018.jpg

p4120022.jpg p4120025.jpg

En brukbar fisk på 1,5 kg Morsomt!Resten av lørdagen gikk med til en liten time på øyet, god mat, mer fiske, masse jangel og litt juging :o)


p4120030.jpg

Alt i alt en meget bra tur og jeg gleder meg allerede til neste gang det blir tur med “Mongolia – gutta”… :o)

Comments

  1. hoho..ikke meg ihvertfall… ;-)Jeg vet at Morten ikke røper navnet på den plassen ten videre.. Enten må man torturere han eller bestikke han med en kilo med smågodt… :-)Hilsen stokkis

  2. Takker!Er noen tusen kast bak en sånn fisk her hjemme iallfall. Skulle ha putta 50 g bly i magen på’n, så den hadde vært over 3 kg. Men men, sånn er’e…Da har jeg noe å jage etter neste gang :o)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *