Ny pers på sjøørret (i Norge)

Idag var jeg på en tur etter sjøørret igjen. Våren er jo bare vakker på denne tiden. Nyter turene selv om det blir lite fangst også. Denne turen skulle vise seg å bli noe for historebøkene mine.

Har fiska non stop etter denne arten siden 1989 (da var jeg 11 år gammel) og faktisk ikke vært over 3 kg her hjemme. Har riktignok mista noen, men det teller jo ikke sånn sett.

Starta med å drifte noen strekk jeg har fått fin fisk før. Et par timer uten noen som helst kjenning. La meg i et litt urolig område og der stramma det til! En fin sak på 1.3 kg havna i håven etterhvert.

En fin sjøørret på 1,3 kg

Det var fisk i området plutselig. Rett etter at jeg satt ut denne fisken så la jeg ut et kast bare for å få ut lina og gjøre meg klar for nye kast. Da stramma det til igjen, men slapp med en gang. Litt ivrig der så kasta jeg selvsagt igjen og da flekka det til noe voldsomt, mens fisken viste seg i vannskorpa så røk (!) fortommen 🙁 Urutt, skulle nok sjekka den før jeg fiska videre. Tipper det var et sår etter forrige fisk der. Var en pen fisk iallfall.

Drifta så videre og kom til en plass der det var veldig grunt. På ca 40 cm vann så jeg en voldsom plog etter flua. Ga den litt tid og lot den ta med seg flua i svingen. Så med en gang at det ikke var en liten sjøørret. Tippa på 2,5 – 2,8, men skulle vise seg å være større. Vekta stoppa på 3,5 kg og dermed en ny pers i Norge der. Det var en nervepirrende kamp som varte i mange minutter før jeg fikk fisken i håven. Den fløy under bellyboaten på slutten der, men heldigvis holdt fortommen denne gangen 🙂

Nydelig fisk på 3,5 kg og 67 cm
Ikke noe å si på kondisjonen heller.

Veldig fornøyd med å endelig lande en sånn fisk. Absolutt ikke hverdagskost her hjemme.

Tok så en lang pause med kaffe og sjokolade der. Etter en tre kvarters tid tok jeg på svømmeføttene igjen og drifta videre. Nye tak og en fisk som sikkert var i bekken i høst på 1,7 kg! Bra snitt hittil for å si det sånn.

En sjøørret på 1,7 kg som nok hadde vært i bekken i høst.

Vel, tre fisker med et horribelt snitt. Ville jo vært merkelig å fått en til i den dimmen. Var tydeligvis stor fisk i området. Ble jammen en tynnere fisk på 2,0 kg også. Lang og tynn denne, men det hører jo med i disse dager. Alle sammen fikk friheten tilbake 🙂

Sjøørreten viste 2,0 kg på fjærvekta i håven

Må sies å være en bra dag i fjæra dette! Ikke opplevd maken noen gang de 32 åra jeg har fiska sjøørret nå. En og annen stor blir det jo, men ikke som dette. Bare å gnu på videre så får vi se hvordan fangstene blir frmover. Flua da, joda det var børsten det 😉

Børsten

Da får vi se hvor og når neste tur blir. Kjenner jeg meg selv rett så blir det ikke lenge til!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *