Ny skute og et kort sjøørret rush

Her om dagen var jeg med på en budrunde på en Savage Gear Highrider 170 hybrid bellyboat. Denne har jeg jakta på en stund nå og endelig fikk jeg tak i en. Den er ute av produksjon så ikke mulig å få tak i lenger. Bruker bellyboat såpass mye så denne kommer til sin rett. Fiskemakker Olaf har brukt denne i ett år nå og er veldig fornøyd.

Savage Gear Highrider 170

Fordelen med denne er hvor solid den er. Laget av armert PVC, ingen innvendig ballonger og heller ingen glidelåser. Ventilene er solide og ja, rett og slett en solid båt for bruk i saltvann. Denne kan brukes som en ryggsekk og kan bæres et stykke. Jeg henta båten og fikk brått et par timer ledig på vei hjem også. Svingte innom Larkollen og fiska litt.

Larkollen viste seg fra sin flotteste side igår.

Det var mye vind. Vind fra sør vest og opp mot 8-10 ms. Jeg liker derimot å fiske i slike forhold. Det å oppsøke lebukter og strømkanter er bare spennende. Virka helt dødt med en gang, men etterhvert kom jeg i kontakt med noen virkelige flotte fisker. De stod veldig konsentrert og man måtte finne de. Fikk et par timer med litt rush der.

Første fisk var en flott sak på kiloen som ga en fin kamp

Fiskene stod tett. Søkte en halvtime før jeg fikk den første og da viste det seg at det stod flere der. Mista en pen fisk og hadde flere flekk. Deilig når det pågår sånn og fiskene også har bra snitt.

Giftig plass . Tett innpå denne brygga stod det flere pene fisker.

Lot det roe seg litt og gjorde noen fortomsjusteringer. Det er fint å la tingene hvile litt imellom slaga. Ta det litt pent.

En flott sjøørret på ca 800g

Vannet strømma utover og jeg lot flua jobbe litt i strømkantene. I slike settinger lar jeg ofte vannet jobbe litt for meg også. Dvs la flua ha synkeperioder (som å imitere en svevereke eller bytte som hviler) for så å bevege den litt. Litt tirrende gange da så smeller det til!

Var noen flotte sjøørreter i området igår
Selv med 8-10 ms vind så finnes det slike lebukter som fisken samler seg i.

Tiden går fort når man har det artig, så jeg valgte å bevege meg mot bilen. Å kunne gi seg uten å bare stå å presse er en god ting. Kunne sikkert fått fler fisker, men da var det greit, syns jeg. Totalt var jeg borti 10 fine sjøørreter på 2 timer, noe jeg syns er bra i disse dager.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *