Ny vår – nye muligheter

Endelig har det vippa over til mars på kalenderen og det ser lysere ut nå. Det har blitt merkbart lysere om kveldene og vanntempen har så vidt begynnt å stige. Det er igjen tid for å tråle viker og skjær etter havets sjøørret og det er den samme følelsen som ligger der som alle andre år. Hvordan blir sesongen i år? Har alltid noen bom – turer på starten av året. Bom i form av fisk, men godt å kjenne på lukter og omgivelsene ute ved sjøen.


020314_21
Deilig å kjenne på kulda og spenningen med sjøørret fisket igjen

I år har vi en mer “normal” Østfold vinter, og det setter sitt preg på sjøørretfisket igjen. Har heldigvis sluppet sprengkulde denne vinteren, så det betyr lettere start i mars måned. Ikke er det is og vannet holder en brukbar temperatur til årstiden å være.


020314_41
Småkaldt å stå ute i kaldt vann, men det er jo det en lengter etter 😀

I dag ble det en liten ettermiddagstur ut i det fri og starta uten fisk på den første plassen. Krangla med en grunneier som mente at det ikke var lov å fiske (!) der, før vi dro litt lenger inn på “lera”. Ikke mange kasta før det var fisk både her og der. Ingen store i dag, men uansett deilig å kjenne flekka, utrasa, hoving og det å sette fisken fri igjen.


020314_71


0203141
En typisk “vår” plass. I disse områdene kan det fort være fra 0,5 til 1 grad varmere enn utaskjærs, så her kan en fort finne fisk!

Her er en tidlig fisk fra i fjor som jeg håper å kopiere i år også. Det er slike øyeblikk en ønsker å oppleve igjen og igjen.


020314_51

Det er muligheter. I år starter den ekstra tidlig også, så det er bare å benytte seg av den! Lykke til med årets sjøørret sesong 🙂

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *