Nydelig overspringer idag!

Idag satsa jeg alle korta og dro utaskjærs på jakt etter de store og sølvblanke overspringerene. Drømmen er jo en klædd av en sjøørret og skal man ha en virkelig stor sjøørret noen gang så er det ut mot havet man må. De største sildespiserne er det ikke mange av, men noen er det – og da er det liv i drømmen.Her er en typisk storfisk plass der det er kort vei ut til det ramsalte

Jeg valgte meg ut et område, sjekka vindretninger og værmelding og hadde noen teorier i hodet. Som sjøørretfisker så tenker man mye – ofte skjønner man ingenting etter at man har trodd forholdene har vært bra og så bomma også. Naturen lever sitt eget liv, men noen parametere han man jo lært seg med åra.

Starta med å miste en ganske pen +/- 1,5 kgs fisk i et trangt sund. Derretter et par saftige flekk en annen plass, så jeg hadde skikkelig “stang ut” i starten. Etterhvert så flytta jeg beite og her var det mye småfisk opp mot 30 cm. De vaka i horder, så jeg lot de være. Var jo ikke dette jeg var ute etter.

På den nest siste plassen jeg fiska idag så jeg plutselig noen unaturlige bevegelser i bølgene. Ofte er det fisk som er oppe da, og jammen fikk jeg rett i min antagelse. Fisken klappa til flua noe helt vannvittig og gikk rett i været. Så med en gang at det var en røslig fisk. En overspringer hadde tatt flua!Sjøørreten serverte flere luftige sprangEtter mitt syn en helt vannvittig nydelig ørret. Dette kommer lett opp på topp 5 lista mi i Norge, selv om vekta ikke var enorm (1,6 kg). Proposjonene og K-faktor var veldig bra 🙂Tenkte et lite øyeblikk å kakke den, men jeg syns den var så pen at jeg ikke hadde samvittighet. Bedre å la den gå, så kanskje noen kan få den om 2-3 år igjen (4 kg).

Denne fisken “made my day” for å si det sånn. Er ikke ofte man kommer i kontakt med slike flotte fisker – iallfall ikke jeg.

Om noen har interesse av kjøring, hoving og slippe den ut så er filmen her;


Utaskjærs fiske etter sjøørret from Morten Pettersen on Vimeo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *