Oppsummering laksefiske juni

1 juni gikk jo startskuddet for årets laksesesong. Spenningen er alltid like høy selv om man vet at dette fisket kan være utfordrende. Laksefiske kan til tider være latterlig enkelt og samtidig helt vilt vanskelig. Mange snakker om at laks bare er flaks og noe flaks er det men det er et stykke erfaring, fisketeknikk, og rett plass til rett tid som også spiller inn.

En liten tur i langhølen i Ågårdselva har det blitt

Hittil har det blitt 9 turer i Ågårdselva og 3 i Glomma. Har vært stang ut for meg i Ågårdselva til nå, men skal nok ta noen flere turer. Resultatet her har vært 2 laks på med 2-0 til laksene 🙁 Men jeg koser meg like mye selv uten fisk også. Det å snakke med likesinnede og bare det å få være i denne flotte naturen gjør at man bare vil tilbake.

Mye vann har vært litt utfordrende som fluefisker
En smule konsentrert

Fiskekompis Olaf har også truffet bra i år også. Tidlig på sesongen, når vannet var på vei opp, fikk han 2 pene og nygåtte laks på hhv 7,5 og 4,5 kg. Utrolig fine fisker disse. Synd jeg ikke fikk vært der.

Olaf men en pærlemorfarga og nygått dame på 7,5 kg
En vakker sak på 4,5 kg

Men andre langs elva har fått laks da. Det er jo også artig å få være med på syns jeg. En dag midt i juni fikk Knut en sjelden vare på spinneren han brukte. Jeg satt på andre siden av elva og så han kjørte på noe stort. Jeg tok kanoen over for å hjelpe til. Etter noen minutter fikk vi håva den massive hann laksen på 14 kg. En drømmefisk!

Det viser jo at det er mulig. Elva kan gi slike fisker og da kan man jo få et minne for livet. Det er slike øyeblikk man husker.

Det har blitt noen overnattinger også. Her er Knut i posen
Litt for mørkt til å fiske etter min smak, men magisk stemning.

Lars fikk også en flott nygått og lusa drømmefisk på 12 kg.

Lars fikk en nygått og lusa hoe på 12 kg

Vel, mange flotte fisker her. Jeg får bare være tålmodig å gnu på videre. Mye annet som skjer i hverdagen også så jeg tar det tiden jeg får.

Litt av lidenskapen vises på bildet under. For noen dager siden var Olaf og jeg i elva i øs pøs regnvær. Våte som katter begge to.

Olaf gnur på i regnet.

I Glomma har jeg hatt mer uttelling. Kjenner noen plasser som kan levere fisk på denne tiden av året og dagen etter åpning var jeg i elva og fikk en flott laks på 4,4 kg. Rett før mista jeg en 10+ også, noe som bare føyde seg inn i rekkene av mista fisk. 3 mista laks etter hverandre gjør noe med en 🙂

Men fikk da denne “trøstelaksen” som fikk friheten tilbake

En flott 4,4 kilos

Akkurat i Glomma kjenner jeg som sagt endel plasser der fiskene kan samle seg til tider. Det å “masere” flua foran ansiktet på de da kan være en smule spennende for å si det sånn. Skal holde godt i stanga da 🙂

Ble en litt mindre igår også, så får vi se om jeg klarer å lure opp noen flere i dagene som kommer. Det er mye vann i Glomma i skrivende stund, så enkelt er det ikke.

En blank 3,5 kilos som ikke klarte å la vær å ta flua

Sesongen er enda ung, men juli er ferie og med familie blir det en tur nordover med bobilen. Dette gleder vi oss til og det skal bli fint å dra på tur med familien. Da skal elvene her nede få litt fred til jeg kommer hjem igjen. Tipper også bobilen får noen strategiske plasseringer ved noen elver oppover Helgeland også 😉 Vi får se, men skal ikke ha fokus på mye fiske på denne turen.

El sykkel og fluestang. Klarer meg da 😉
Strandsnipe mor har hatt litt å ordne med i det siste. Tror kyllingene er klekka nå.
Olaf prøver seg på en laks som nettopp har vist seg.

Det er totalsummen av disse turene som gjør dette så interessant. Skulle man bare tenkt å få flest mulig laks på land så er dette helt feil elv! Aner ikke hvor mange hundre timer som totalt er lagt ned i denne elva av alle som har fiska i år, men det er ikke få. Få er derimot fangstene. Man skal være interessert og drives av noe annet enn sunn fornuft for å drive med dette. Uansett, jeg vil bare tilbake. Lidenskap.

Det var juni så langt. Kan ikke love like utfyllende rapport i juli, men kommer brått tilbake dersom det skjer noe på fiskefronten.

God sommer!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *