Oppsummering laksefiske – så langt…

Da har vi jammen kommet midtveis i lakssesongen alt. Tiden flyr. Det har blitt endel turer i Ågårdselva og Glomma dette året også. For meg er juni den heteste tiden med oppgang av laks. Det er da det gjelder å være på plass.

Nedre holme i Ågårdselva tidligere i år

Vi starta med overnattingstur fra 31 mai til 1 juni i år også. Alltid spennende med åpningsdøgn til tross for at det sjeldent blir fangster. Som regel er det nedre deler som leverer laks da, men vi kjører tur oppe allikevel.

Motsatt av wiren har ikke levert det store i år.

Vannstand og temperatur til tross så uteble den store oppgangen av laks i år. Det kom nesten ikke laks de dagene de skulle komme. Noen kom selvsagt og noen av de ble fiska. For min del så har det vært en voldsom stang-ut sesong hittil i sesongen. Hele 4 laks har jeg mista i Ågårdselva i år. Det hører med å miste laks, men så fullstendig stang-ut har jeg ikke vært med på noen gang. Omstendighetene har gjort at det har blitt sånn, men det jevner seg vel ut.

Litt mat og kaffe hører med

I Glomma derimot har det vært nesten bare stang-inn. Spesielt det der. Stang ut i den ene elva og stang inn i den andre. Jeg gjør mye av det samme i krokingsøyeblikket også, men nå er jo Ågårdselva en røffere elv på høy vannstand, så fisken er nok lettere å miste der. Tror jeg.

Med synkeliner og god kontakt med flua er det spennende å kjenne at flua jobber perfekt uti strømmen. Åpningsdøgnet i Glomma fikk jeg “bare” denne sjøørreten på 1,5 kg. En flott fisk.

En flott Glomma ørret på 1,5 kg

På de neste turene gikk det i ett. På et par forskjellige plasser fikk jeg laks i denne rekkefølgen ; 7.9, 10.1, 11.1 og 10.5 kg. Fantastiske flotte juni lakser fulle av muskler. Den siste der skulle jeg egentlig mista etter at den stakk 200 meter nedstrøms. Ble en real løpetur og litt klatring før jeg fikk leia den inn i en liten kløft.

Første laksen på land i år ble denne flotte dama på 7,9 kg
Blank og fin 10,5 kilos 🙂
Samme fisk som over, men hele. Blank og fin 102 cm

Ble en 104 cm (11,1kg etter tabell). Den var litt mer snill men hadde noen seige og lange utras som varte i litt over 12 minutter totalt. Artig!

11,1 kg hanne

Siden har det vært stopp. Virker som det kommet et “tog” med laks og så er det stopp. Kommer jo selvsagt laks hele sesongen men ikke markant som de dagene her. Rette plasser til rett tid der.

Tilbake til Ågårdselva. Selv om laksen har uteblitt her så har jeg hatt noen virkelig fine turer med gode naturopplevelser. Møtte på nyuthoppa vandrefalkunge en dag. Dette er jo en rødlistet rovfugl som ikke er så lett å få øye på. Flott fugl.

En vandrefalk unge som har forlatt redet.

Ungene har vært med et par turer også og sist ble det med libelleskall jakt på den ene tvillingen. Fikk fiska litt abbor på nedre holme også.

Med sykkel kom vi oss til nedre holme og brukte båten over.
Martin plukka over 30 libelleskall. Tydeligvis vært masseklekking av øyenstikkere

Vel, mange fine opplevelser så langt. Nå blir det et avbrekk med familieferie opp mot Geiranger. Har fått lurt meg til 2 døgn i Rauma også så vi får se om det blir noe laks der. Spennende å prøve noe nytt. Aner ikke hva jeg kommer til heller.

Kommer nok med en rapport etter den turen også. Regner med å få til litt annet fiske også, men det blir med ungene i fokus. Vi får se hvor haren hopper 🙂

God sommer!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *