Öring premiär

Nok en flott premiere hos søta bror 🙂 Ikke ett år uten si. Kan jo sies at dette har blitt en innbarka tradisjon dette nå. Gleder meg like mye hvert år. I år ble det alenetur ettersom Olaf måtte melde avbud rett før. Sånn er det noen ganger. Men jeg trives veldig godt i eget selskap også, så en telt tur alene gjorde ikke meg noe.

Kvelden 31 mars var bare magisk. Flott solnedgang og vak ute på fjorden.

Jeg fyra ett bål og kokte kaffe. Deilig å bare sitte å se utover. Høre på fuglene og se på vaka. Fiske er jo ikke lov før 1 april så her måtte jeg holde meg unna fluestanga til ny dag. Uansett ikke noe problem for meg det.

Flott solnedgang.

Mens jeg satt der så kom jeg til å tenke på alle villsvina som Sander og jeg gikk på ifjor der nede. Da falt det meg inn at jeg kunne jo sette meg på en fjellknaus for å se om de kom frem på samme plass. Hadde ikke mer enn kommet frem og kanskje sittet i maks 2 minutter så kom den første svarte grisen travende langs vannet. Jøss, for ett syn tenkte jeg. Ikke vanlig å se disse skapningene på nesten høylys dag.

Litt dårlig bilde men det var det beste jeg fikk til med ett mobilkamera. Det toga på gris på gris og de var mange. Tror det brått var 30 stk med smått og stort.

Skikkelig artig skue. De rota rundt og jeg satt å fulgte med. Brått var det en gris som bestemte seg for å bade og var på god vei ut i vannet. Her skulle jeg ha foreviga dette med en speilrefleks kamera og en telelinse. Da hadde jeg fått noen vannvittig fine bilder av villsvin. Men sånt utstyr hadde jeg ikke med så det fikk bli med de bildene jeg tok. Derimot hadde jeg med drona og den sendte jeg opp for å prøve å filme de fra lufta. Men, som jeg egentlig visste, sånt utstyr var de ikke særlig begeistra for 😀 De fordufta på ett blunk og kom ikke mer frem den kvelden. Ikke neste kveld heller. Sky dyr altså.

Men det var fiske jeg var her for så dette var bare litt krydder i en ellers nydelig tur. Laga litt mat og fant soveposen sånn i 22 tiden. Like greit å legge seg slik at morgenen kunne komme. Gleda meg som en unge der også.

Etter første fiskeøkt ble det egg og bacon. Skikkelig fiskekost.

Det var mye vann i fjorden (selv på lavvann) og derfor valgte jeg å gå med en klasse 5 rigga med flyt/intermediate line. Her gjorde jeg en stor tabbe! Etterhvert som jeg fiska på fikk jeg erfart at fiskene stod meget grundt. Snakker 10-20 cm vann. Da er det veldig dumt å fiske med en intermediate line. Skulle hatt flyt der og da. Dette resulterte i at jeg måtte trekke fort for og ikke sette fast flua i bunn, noe som igjen resulterte i flere mista fisk. De fulgte etter som raketter inne på grunna men flua satt aldri. Fikk noen 35-40 cm fisker på litt dypere vann men de jeg dro av var betydelig større (selvfølgelig). Tror jeg missa 10-12 fisker denne morgenen.

Det ble flere slike på første økta. Men hadde jeg henta flytelina så hadde det gått annerledes.

Det var såpass krevende å komme i posisjon til kast på fiskene at jeg valgte å bli. Ville nok støkka de om jeg skulle vada inn og ut igjen med ny rigg. Stod en klasse 4 med flyt borte ved teltet og jeg skal love dere denne ble med på andre økt. Sånn er det. Ikke kunne jeg lukte at de stod såpass grundt denne morgenen.

Denne blomsten (natt og lyse dag) vitner om at våren er på plass.

Etterhvert fikk jeg besøk at 3 kompiser også. Tore-Magnus som har flytta hjem fra New Zealand, Tom-Arne og David kom en tur på morran. Hyggelig å fiske sammen og ta lange pauser med mat og noe å drikke.

En pause midt på dagen med David, Tom-Arne og Tore Magnus 🙂

De skulle bare fiske her denne dagen og jeg fikk resten av neste dag helt alene. Noen måtte jo jobbe og holde Norge igang, sa de 🙂 Ikke jeg, for jeg hadde tatt med en feriedag 😀

David og jeg fortsatte å fiske utafor teltet. Her fikk jeg se en fin sjøørret som nisevaka bare 3-4 meter fra meg. Vippa flua over vaket og dro igjennom. Flekk!

En massiv plugg som rusa godt og hoppa litt der. Dette ble turens strørste for min del. En flott (men litt tynn) sjøørret på 58 cm.

Ble en liten slowmo film av denne og her ett skjermdump.

Og flua….? Børsten selvfølgelig 🙂

Børsten leverte varene denne gangen også.

Slik holdt vi det gående denne dagen. Fiska ikke hardt noen av oss syns jeg. Dagen gikk med til lange pauser og fiske. Ble flere flotte sjøørreter, men kanskje noe lavere snitt enn ellers.

En sjøørret på 42 cm som ble satt tilbake i sitt rette element.

David med en blank sjøørret på 37-38 cm. Litt feilkroka var den men…

Det eneste som er synd med slike dager er at tiden går så enormt fort. Kvelden kom og de andre måtte vende snuta hjemover. Igjen satt jeg der alene med kaffekoppen min. Må si jeg nøt øyeblikket litt også. Satt å kikka på fuglene igjen. Fisk hadde jeg fått nok av den dagen. Ny natt og nye muligheter dagen etter.

Litt godteri må til på en slik tur 🙂

Det setter minner slike turer. Denne utgaven av öring premiär er nr 23 i rekka på samme plass. Må jo sies og ha blitt en innbarka tradisjon dette da.

Klar tale fra sitteunderlaget til Tom-Arne.

Nå er det vel bare for meg og få tørka litt utstyr før det blir nye turer om litt. Gleder meg allerede til neste uten at jeg vet når eller hvor 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *