Öring premiär

Igjen var vi på plass langs svenskekysten på jakt etter sjøørret. 1 april er jo startskuddet for sjøørretfiske i Sverige, så for å holde tradisjonen ved like så bar det ned med lavo og masse utstyr igjen. Forøvrig 17 året på rad med telt fra 31 mars til 1 april.


01041603
Morgenen kan sammenlignes med et vårlig kulsipp

Disse turene pleier vi å gjøre litt ekstra ut av. Vi koser oss med mat i lavoen og har med det som trengs for et hyggelig selskap. Deilig å sitte i lavoen å bare prate i vei. Utenfor ligger forbudt fiske som få timer senere bare er å gyve løs på 🙂


01041601
Winger mener han har fått fast plass i lavoen, noe som er helt greit for meg


01041602

Neste morgen er det opp kl 0600 og gjøre siste forberedelser for fisket. Frokost dropper vi den første timen og tar den etter “morrarusjet”. De fleste fikk fisk før egg og bacon, så vi fikk bekrefta at plassen holdt fisk.


010416n1
Morgenen ga noen fine fisk, men de var også jaget av sel. Legg merke til sel hue bak meg

Skulle vise seg at det ikke bare var vi som var ute etter sjøørret. Vi kunne telle opp mot 4 sel i kilen denne morgenen. De jaga så spruten stod inne på grunna og det ga også preg på fisket etter mitt syn. Inntrykket var at de da stod veldig grundt og i store ansamlinger. Kanskje for å beskytte seg mot selangrep.

Det handla om å lete. Ofte kunne man fiske i timesvis uten tegn til fisk. Olaf derimot, han traff på skikkelig i et lite område. Stimen stod rundt han og det var bare å plukke fisk. Stanga stod i bue og det plaska ofte 🙂


01041608
Olaf med turens største på 1850g. En kruttønne av en fisk


01041607
Det var bra snitt på fiskene vi fikk. Flere over kiloen

Moro når det klaffer! For min del så klaffa det ikke. Fikk noen fisker her og der, men ikke noe i nærheten av hva Olaf opplevde. Det er som Winger sa “Her har vi en lottomillionær og fire slitere”. Det var jammen sant!

Lete var stikkordet. Når fisken ikke viser seg i tillegg så kan det bli vanskelig for oss dødelige.


01041606
Hardhausen Knut og undertegnede på vandring

Vinden dreia og etter det ble det sporadisk noen fisker. Winger og Ole-Jørgen hadde forholdsvis bra fiske helt sør i vika. Tydelig at de traff ansamlingen av fisk de også. De hadde noen hektiske minutter med moro!


01041610


01041605
De fleste fikk friheten tilbake, men et par godkjente matfisk måtte bli med hjem til Skiptvedt


01041604

Alt i alt en godkjent tur med samla 40 sjøørret på oss, der Olaf stod for ca halvparten av disse 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *