Overnatting i Ågårdselva

Igår var det åpning for min del for laksefisket 🙂 På grunn av diverse flytteaktiviteter på hjemmebane så har jeg ikke fått vært i elva før nå. Åpna jo 1 juni, så det var ikke så ille.Melda litt med fiskekompis Stig Ove “nevrotikeren” og ble enige om å møtes på nedre holme i elva. Kallenavnet nevrotiker må forklares. Stig Ove er slett ingen nevrotiker, men når det kommer til laksefiske så kan man kanskje trenge noen nervetabletter, mener han. Stig Ove har også mange flotte uttrykk som nettopp beskriver hvordan det er å fiske laks; “nervetablett-brekk”, “nervetablett-flua”, “nervetablett-kast” osv. Dere skjønner sikkert hva han vil frem til. Laksefiske er nettopp slik, man trenger kanskje en nervetablett i blant :-)Nok om det. Stig Ove dro litt tidligere enn meg og når jeg var midt i flyttelass nr. 3 så tikka det inn en tekstmelding fra gutten; “Det var nr. 1! En laks på ca. 6-7 kg.”Jeg fikk gjort meg ferdig hjemme og var i elva rundt midnatt. Der møtte jeg en smørblid og kanskje litt nyforelska, salig gutt. Han så iallfall sånn ut. Nervene hadde roa seg og laksen hang så fint i bjørka.

p6060585.jpgStig Ove med årets første laks på ca. 6,5 kg
Fiskesuget ble ikke akkuratt mindre for min del etter den “velkomsten”. Jeg fikk satt sammen utstyret og dro over strekket en gang før vi la oss noen timer. Kl. 0330 stod vi opp og kjørte på videre.
p6060586.jpgKlar for enda en laks denne gutten
p6060588.jpgÅgårdselva er vakker nå
Timene gikk og fisken uteble. Ikke helt faktisk. Stig Ove hadde på en til som slapp etter 4 meter utras :-(Etterhvert gikk vi over til det mer bedagelige slaget og grilla litt pølser;
p6060590.jpgMmmmmmmmm……..
p6060589.jpgHer sitter’n; “nevrotikeren” og laksen
Midt på formiddagen pakka vi sammen utstyret og dro hjem til kone og barn. En fin tur i Ågårdselva. Fisk fikk vi også.For laksebørs i elva klikk her. Ikke tatt mange ennå, men jeg er sikker på at det løsner snart. Jeg skal iallfall på den lista etterhvert 😉

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *