Overvåkningsfiske i Rauma

Da jeg var på tur til Rauma i sommer ble jeg samtidig invitert til å være med på overvåkningsfiske i september. Kunne jo ikke la den sjansen gå fra meg og samtidig fikk man utvida laksesesongen litt også 😉 Fikk med meg Marius denne gangen og vi tok turen over fjellet for å fiske en helg i denne flotte elva.

Lavoen på sone 2 som vi benyttet

På plass fikk vi se en elv som var ganske lik i vannstand som i sommer. Ca 20 m3/sek denne gangen også. Ble jo litt kjent sist så vi gikk litt etter hvor jeg fant fisk sist. Flott elv dette altså. Grønn og fin.

Inne på området til sone 2 og 3 beiter det noen nysgjerrige hester.

Vi så noe smålaks som kom. De rusha fælt på elva og hadde det travelt. Typisk 1,5 – 2 kilos lakser. Overvåkningsfisket går ut på å kartlegge oppgangen (etter sesongslutt 31 august) for å se om det rett og slett kommer noe ny fisk. Rauma har jo som kjent vært nede i mange år grunnet gyro. Det å få litt oversikt er jo bare bra i så måte. Bare det å se fisken komme er en del av opplegget, samt det vi evt kunne få på stang. Fiskemessig så var det ikke mye å rope hurra for, men det ble en liten smålaks bare. Var også borti en litt større samme dag, men den ville ikke bli med inn.

Marius prøver seg øverst i sone 3
En liten smålaks ble det og det var alt også

Vi så også noen voldsomme store 10-12 kilos (brune) hanner som var oppe med jevne mellomrom. De fikk tilbud de også, men ville ikke. Lett å få de på var det absolutt ikke. Kanskje like greit 🙂

Bare det å sitte med en kaffekopp i hånda i slike omgivelser gir mye

Det regna bra innover fjella, så vannstand bare økte for hver time vi var der. Fra vi kom og til vi dro hadde elva mer enn dobla seg på 2 døgn.

Uregulert elv går ofte opp og ned på denne måten

Det var absolutt en flott tur tross labert fiske. Men sånn er det jo innimellom. Vi fikk en fin tur i naturskjønne omgivelser og deltar gjerne på et slikt overvåkningsfiske en gang til. Vi får se til neste år….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *