Palsa pinch on float (nappindikator)

Staffan Lindstrøm sa til meg engang, da vi stod på en bro i Renaelva, at livet var for kort til å fiske med nymfe. I hans verden er nymfefiske egentlig så vanvittig komplisert, dersom man skal imitere selvsagt. Mannen har tildels rett – kanskje fordi han er så kunnskapsrik om insektslivet i norsk fauna. De som jeg kjenner som fisker med nymfe, inkludert meg selv, er nok inne i en litt uidentifisert fiskeform. Hvordan oppfører baetis rhodani nymfa seg i vannlaget når den går fra nymfestadie og skal klekke i overflaten? Sær fisk skjønner slikt faktisk.Jeg tror nymfefiske er på mange måter tilfeldighetens fiske. Når fisken ikke vaker, eller viser kun strømvirvler i overflaten, kan det tyde på at den spiser i vannlaget. Likedan når fisket er tregt kan det være effektivt å prøve noe som går dypere i vannet. Spesielt de aller største kubbene “gidder” heller ikke bruke masse energi på å gå opp å ta en liten mygg. Da er det energibesparende og bare stå på dypet og plukke nymfer. Teoriene og meningene er mange. Jeg skal ikke gå mer inn på dette her. Det overalter jeg til fantasien din når du er ute og fisker 🙂 Uansett; jeg har forberedt meg med en del nymfer til Islandturen. Jeg vet det er en del dyprenner i Minnivallalækur og nettopp her skal jeg la nymfene stryke bunnen. I den forbindelse har jeg akkuratt investert i en ny nappindikator som jeg vet fungerer yppelig. Dette er en type som man kan sette på hvor som helst på fortommen eller fluelina og dermed ha full kontroll på hvor dypt nymfa går. Nappindikatoren fungerer nærmest som en dupp. Nesten som meitefiske……..eehhhhh


p6020157.jpg
Palsa pinch on float – en effektiv nappindikator

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *