Passe fiskelaus om dagen :-(

Fiskelaus gutt…. Har blitt en del turer de siste fjorten dagene uten mye fisk. Sjøørretfisket er jo ikke til å kjenne igjen. Fisken vaker og vaker men rører ikke flua. Flueboksene har blitt pløyd, alt er prøvd men den tar ikke. Når jeg har fiska med de minste fluene så har det løsna litt, men det har fortsatt vært vanskelig. Var en tur ute med TV Østfold her om dagen og da støvsugde jeg Kålvika og Øketangen med fluene og fikk kun en liten sjøørret på størrelse med en rosin 🙁

Har også brukt litt til på jakt etter myggspisende brunørret, men der har det også vært vanskelig. Kun sporadiske vak en gang i timen. Det er ikke lett da. Her har det kun handla om at jeg ikke har vært på plass til rett tid. Dette vil løsne.Eivind Hagen på jakt etter brunørret fra belly


Eivind med tullenapp (bunnfast)


Spiste trøste-kvikklunsj mellom slaga

Etterhvert har det blitt litt tid til litt fotografering i naturen;

Kanadagås med egg;Kanadagås mor er skeptisk til meg når jeg kommer flytende


Arvingen

Buorm på svømmetur;Buormen er en kjapp svømmer, men jeg klarte å komme på “skuddhold”

Var en tur på Tunevannet i kveld sammen med Morgan og det ble en gjedde;Utgytt tunegjedde på 3,6 kg

Vi gnur på videre 🙂

Comments

 1. jeg og det har hatt det samme problemet som deg, fisken bare driver å små napper å jager flue 🙁

 2. Prøv tangloppe! Da sitter de 🙂

  Venter på litt dårligere vær jeg nå. Trenger litt ruskevær for å komme igang igjen.

 3. okei jeg skal ut med belly båten på dusa i dag, så for prøve, hvilken størelse da?

 4. Gyllen regel; er fisken sær og vanskelig så er trikset å gå ned i størrelse. Gjelder spesielt sær brunørret i elv/vann.

  Prøv med små zulu i str 12-14 først (den kan minne om tangloppe). Vareiere med hastigheten på inntrekka også. Ofte kan det være lurt å dra så fort du bare klarer. Jeg pleier å holde stanga under venstre arm og trekke med begge henda. Da kommer ofte ørreten som et prosjektil etter flua 🙂

  Lykke til! Jeg skal fiske brunørret hvis jeg får tid.

 5. takker for tipset 🙂 det skal jeg og. først opp til oppsjø, så videre ut til dusa for å ta kvels runden der 😀
  lykke til til deg og

 6. i fjor fikk jeg en som veide 1200g men ellers er det ikke så veldig mye stort men har fått flere som har vært på 500g

 7. He he!

  Ja hadde du visst det så. Jeg pleier ikke å holde fiskeplasser hemmelig, men denne er en perle som jeg bare ikke kan si bort uten videre. Da blir vannet nedrennt og utfiska på bare litt. Har delt med få og kompisen min tok en på 2,1 kg på tørrflue i fjor. Jeg har selv bare tatt 5 fisk der med snitt på 980 g (største 1,2 kg)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *