Pen ryddefisk

I helga tok jeg en “på sparket” tur til Degernesfjella for å sjekke ut ett vann der. Sett noen pene brunørreter som har vaka tidligere, men ikke kommet på kastehold. Dro inn igjen og satt meg ned slik jeg som regel alltid gjør. Lite aktivitet å spore, men slikt endrer seg ofte kjapt på denne tiden av året. En liten mygg klekking kan sette igang vaka. Var litt vind også så jeg satt på en busteflue (gosling) som jeg har hatt bra hell med før under slike forhold.

En rolig vik jeg gikk til som lå i le

Vinden stod på litt men utover kvelden roa det seg betraktelig. Fikk etterhvert øye på en fisk som rydda litt “nedfallsfrukter” fra en bjørk som hang over vannet. Smøg meg innpå og fikk lagt flua i området fisken holdt på. Tok vel kanskje 3 sekunder før flua forsvant i et aldri så vakkert sipp vak! Det er så nydelig å stramme til da. Fisken rulla litt før den stakk og flata stanga. Virka pen, så jeg fikk litt skjelven også 🙂

En gosling som i og for seg kan imitere så mangt.

Impregnerer denne flua godt så den flyter høyt og lenge. Men det trengtes jo ikke her siden ørreten tok nesten med en gang flua landa på vannet. Med det ble det årets største så langt! Ble et par mindre på flyvemaur også, så tingene er definitivt igang nå.

Vakker Østfold ørret (1,4 kg) av det pene slaget

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *