Premiere i Ågårdselva

1 juni er som kjent en ganske kjærkommen dato for oss laksefiskere. Gårsdagen var intet unntak denne gangen heller og vi hadde, i tradisjons tro, overnatting fra 31 mai til 1 juni.

Det var rene kuslippet enkelte plasser i elva i år. Artig å se så mange hyggelige og flinke folk i elva 🙂 Vannstanden har gått fra 1,5 til 82 m3/sek på få dager så det er jo ikke mye fisk på elva i starten da. Men det handler om å komme litt i stemning, kjenne litt på naturomgivelsene og ikke minst få inn kastinga. Den var absolutt rusten for min del . Bare gått med enhånds i månedsvis og så gå over til tohånds, er ikke lett. Men det kommer seg, forhåpentligvis.

Langhølen var bra besøkt i år også. Pleier å levere litt fisk tidlig.

Vi overnatta i hengekøyer og kosa oss med mat og kaffe. Virkelig deilig å kjenne på stemninga igjen. Selv har jeg aldri fått laks i Ågårdselva 1 juni, og det ble ikke noe igår heller. Elva er jo normalt ikke full av laks tidlig heller så det er bare å smøre seg med tålmodighet. Sånn er laksefisket.

2 juni i fjor fikk jeg denne flotte fisken. Kanskje det blir en i år også?

Statistikk for Glomma og Ågårdselva kan du se her: http://ngofa.no/index.asp?s=borsen

Dyktige Knut Melby fikk en pen laks sent igår og er jo en typisk start for elva. 1 laks på 40 mann er ikke uvanlig. Blir nok tatt en laks eller to idag også. Selv får jeg ikke fiska men blir nok en kort tur nærmere helga. Jeg velger å ta det litt piano i starten 🙂

Comments

  1. Hei,

    Spennende lesning om Ågårdselva :). Vi er 2 st fluefiskere som skal teste elven for første gang om en uke. Vi lurer litt på hvor vi skal satse på at fiske og hvor det ev går an at telte ved elven. Hadde satt veldig pris på om dere har noen tips at dele 🙂 Send gjerne på mail isåfall 🙂

    Mvh Peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *