Punktum for laks i år

Ja da var brått laksesesongen 2020 over for denne gang. Syns det har gått utrolig fort i år også. Mesteparten av fisket ble gjort i juni og juli, med et par turer i august her hjemme. I Numedalslågen er fisket åpent frem til 9 september, så vi hadde en slags avslutnings tur dit nå i helga.

Vrangfoss i Numedalslågen er en vakker plass

Nå er det slik at jeg er så heldig å ha en onkel og tante som har gård med lakserett i denne elva. Har snakka om å fiske her i mange år, men det ble først fullbyrdet nå i år. Sånn sett har det ikke blitt mer enn to turer i år grunnet veldig høy vannføring i nesten hele år. Uansett tok vi en tur denne helga og fikk kjent litt på strekket.

Jim, Olaf og Marius gjør seg klare for en dag i elva

Strekket er ikke langt og heller ikke så lett å fiske med flue. Brekket øverst er veldig spennende, men for å fiske effektivt her måtte vi ut i båt. Litt opplegg, men jeg ser for meg når toget med laks går i Lågen hvor spennende det kan være her da.

Olaf og Marius på plass i båten

Det gikk litt fisk på fredagen, brun og farga sådan, og lørdagen var laber. Vi så noen fisk som gikk klar av vannet men fikk ingen av de. Vi var borti et par laks da men det gikk som det gikk denne gangen.

Jim fisker allsidig og har er han igang med mark og reke etterhvert. Gutta følger med 🙂

Det midtre strekket på valdet er ufiskbart for oss fluefiskere på denne vannstanden, men annen redskap kan brukes. Jim satt stang i ren Lågenstil med mark og reke etterhvert. Ble ikke noen suksess denne gangen, så vi får prøve igjen til neste år. Er avhengig at det går litt fisk her for å lykkes ser det ut til.

Jim gjør et siste forsøk med reke
200g blylodd og rekeslep er nok effektivt i strømmen her. Men det ble ikke noe denne gangen.

Vi fikk iallfall lufta oss litt. Vi spiste god mat og drikke. Fredagskvelden gikk med til mye prating og jangel. Fint det også helt på tampen av sesongen.

I år har det blitt 12 laks og 8 som jeg har mista så sett ut i fra innsatsen jeg har lagt ned så skal jeg si meg fornøyd. Nå finner jeg frem 5’er stanga og setter igang jakten etter litt havabbor og sjøørret. Det går i ett og slik liker jeg det også 🙂

Halvparten av laksene jeg fikk i år

Nå ser jeg frem til kjøligere tider og litt fiske i det ramsalte igjen. Det er en syklus hele greiene 😉

Gjorde en dronevideo av Vrangfoss i Lågen tidligere i år, så slik ser det ut;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *