Røyetur i grenseland

For et par-tre år siden fortalte Morgan meg om et vann i grensetraktene mellom Østfold og Bohuslän som visstnok skulle huse røye. Det ble ikke prøvd den gangen, men idag bestemte vi oss for å finne vannet og forhåpentligvis sjekke om det var hold i røyeryktene. Fant vannet på kartet hjemme dagen før, så det skulle ikke bli noe problem å finne. Men det skulle vise seg at det ble litt leting før vi kom inn på riktig traktorvei for å si det sånn 🙂

Men da vi endelig kom fram så vi virkelig hva slags pærle dette varRøyevannet ligger langt fra folk

Her var det dørgende stille, sola skinte og det lå an til en fin tur.Morgan er en gutt som virkelig nyter turene og stillhetenJeg rigga og klar for en økt på isenVi fiska først et par timer med røyeblink og maggot uten et eneste napp. Flere dybder og teknikker ble prøvd med det ville seg ikke. Satt så to anglon stå snører agna med maggot på sirkelkrok. I tillegg til dette satt vi på en Lawson Waterlight, en type diode blink lys over kroken som visstnok skulle lokke røya inn. Dette så ut til å fungere utmerket, for etter noen minutter nappa det til i den ene riggen. Fisken virka passe stor men slapp desverre 🙁

Etter et stund til med ørkenvandring på glattisen meldte sulten seg og vi fyra bål i en gapahuk som lå fint til ved vannkanten.En velfortjent pause etter bare et napp. Nappesuppa smakte godt!

Så etter et par pølser kikka jeg i objektivet og zooma inn den ene anglon riggen. Det så ut som om den var løst ut! Vi løp ut og, joa, der var det fisk!

Opp kom denne fine “Østfold – røya” på ca 700g 🙂Fine farger på denne røyaMorgan med dagens røyemiddag i boksMer ble det ikke, men mer trengte vi heller ikke. Dette var en utrolig fin tur i vakker natur der alt var stille og rolig rundt oss. Det eneste som bråka var isen som sprakk, noe som jo er et godt tegn på at våren snart er her!
(Isen var forøvrig 30-40 cm, så det var ikke farlig)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *