Rådyr helg

Denne helga ble benyttet til to fine rådyr-jakt runder i Solli. Først en kort og “ikke planlagt” runde på lørdag fra 0830-1100. Med oss hadde vi to fine jakthunder. Da jeg kom på post så jeg to elg som strøk avgårde over åskammen. Kom litt brått på de der. Under jakta dukka de brått opp på 25-30 meter også, et fint syn å se ku og to kalver. Men, det var jo ikke de vi skulle jakte på denne gangen.

Det regna bra så det var ikke lett for hundene. Rådyra står ofte å trykker under slike forhold. Men etterhvert dukka det opp en gjet med to killinger i skråningen der jeg stod. Da var det bare å smelle på 🙂

Når det kommer tre dyr på denne måten så er det ofte gjet og killinger. Da må og bør man passe på å skyte rett dyr. Dvs den ene kilingen måtte bite i gresset denne gangen. Å skyte gjeta her vil i værste fall føre til at killingene ikke klarer seg når de er såpass små.

På søndag var det ny runde igjen, denne gangen i naboterrenget der vi jakta på lørdag. Tvillingene mine ser ut til å like denne jakta så de fikk selvfølgelig være med denne gangen.

Å ha med små barn på jakt høres kanskje umulig ut, men jeg tenker at jakta får bli som den blir. Å i det hele tatt komme innpå skuddhold på et rådyr er i og for seg vanskelig – og kanskje umulig med barn tilstede. Men en god leksjon på hvordan de skal oppføre seg på post + litt kakao og godteri så er mye gjort 😉 Man kan ikke forvente at to seksåringer skal sitte stille i timesvis – og det gjør jeg ikke heller. Men, utrolig nok de var veldig stille. Plasserte de et stykke bak meg for å verne for evt smell fra hagle, samt sikkerhet dersom det skulle fyres av et skudd.

De andre på laget danna en postrekke litt lenger unna og starta søk med hund. Tok ikke lang tid før losen var igang og da er jo bare spenningen på topp. Rådyret kunne jo komme når som helst! Det kom ikke til oss denne gangen, men en annen på laget fikk skutt et fint rådyr litt lenger unna. Det var noe jeg virkelig håpa på, slik at tvillingene fikk se et rådyr i jaktsammenheng.

Selv mener jeg bare dette er sunt! Man har godt av å se noe annet enn ipad og kjøpesenter for å si det sånn. Ser bare hvordan min egen oppvekst var. Jeg fikk lov å være med på jakt fra jeg var 5-6 år, samt en latent fiskeinteresse som bare eksploderte med årene. Finnes vel ikke noe bedre enn å komme seg ut i skog og mark på denne måten her.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *