Rådyrbukk i sokkelesten

På lørdag tok jeg med meg rifla for å kikke etter rådyrbukk. Har ett dyr på kvota og den prøver jeg å benytte meg av hvert år. De er noen sky vesen og selv liker jeg litt mer aktiv jakt enn å bare sitte å vente de ut på jordet. For mange år siden leste jeg om en hjortejeger som jaktet kun i sokkelesten for å bevege seg så og si lydløst i terrenget. Dette måtte jeg prøve, og det funket!

En flott 5 tagger måtte bite i gresset

Jeg lista meg inn i et område hvor det ofte kan stå dyr. Jeg hadde vind litt ifra meg, så det var en liten usikkerhet der. Fikk se et rådyr på kanskje 2-250 meters hold. Tok opp riflekikkerten og fikk se at det var mer enn bare ører på det hue der 😀 Bukken stod der og hadde ikke oppdaget meg. Etter det fulgte 25-30 minutter med smyg kun iført sokker på bena. På den måten får man mer følelse med underlaget og kan derfor beveges mer stille i terrenget. De er noen sky vesen, så en kvist som knekker der så kan det være kjørt.

Pulsen var høy og dette var veldig spennende! Bestemte meg for å komme innpå rundt 100 meter før et evt skudd ville falle. Hadde også med meg skytestokk. Bukken veksla imellom spising og væring, så her måtte jeg passe på. Med en gang den løfta hue så stoppa jeg opp og var stiv som et tre. Ned med hue igjen og nye museskritt.

Kom innpå og satt et perfekt skudd som la bukken rett i bakken.

Bukken måtte bæres fra skuddplass til gården

Dette var en virkelig flott og spennende jakt syns jeg. Blir nok en hornmontasje av denne etterhvert tenker jeg. Mye godt kjøtt som skal spises utover vinteren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *