Rådyrlos og fall :-)

Idag tidlig ble jeg bedt med på rådyrjakt i et ganske kuppert og morsomt terreng. Det er normalt bra med dyr og artige jakter på dette terrenget. Ofte drar det ut, men står man riktig i postrekka og har en dose flaks så kan man få råyr i “fanget”. Idag var det min tur og det ble noen nervepirrende minutter før jeg kunne dra av en velplassert hagleskudd.Etter noen spennende minutter lå rådyret i lynga

Det bøtta ned sånn passe på morgenen, men etterhvert så letta det litt. Ble fine forhold for snuta til dreveren vi brukte. Losen kom etterhvert og når hunden var et stykke unna så hørte jeg plutselig et lite “knekk” ikke langt fra meg. Ut kom et rådyr som ikke var særlig stressa av hunden. De holder ofte avstand og tusler i vei. Fikk øye på rådyret med et hold på ca 40-50 meter.

Når det går såpass sakte så gjelder det å ha “kylan”. Gjør man en feil bevegelse eller lager en liten lyd så kan det være nok til at jaktsituasjonen blir blåst. Vente, vente, heve hagla mot skulderen og vente til det rette øyeblikket. Høy puls.
Rådyret stod bak en gran en liten stund, før det tok ett skritt for mye. Måtte bite i gresset der!

Fikk filma litt fra selve losen og skuddet;Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *