Rått vakfiske i dag tidlig!

Idag tidlig var jeg på plass i en liten og grunn vik på Torsølandet. Hadde noen fine opplevelser der i mars i fjor også, så håpet var å oppleve det samme igjen. Ut av bilen og det første jeg så var en halefinne som vinka til meg på bare 20cm vann! Off, der var det fisk ja. Ikke bare en men flere. Kanskje 20 pene fisker.

Vika var preget av is siden det var ned mot -5 og vindstille denne natten.

Kom meg i posisjon og 25 meter innpå fisken. Det var helt vindstille og jeg skjønte fort at her måtte jeg trå varsomt. Et litt for kort kast ga en rask plog etter flua. Er helt rått å se reaksjon til fisken når den oppdager flua. Vrenger rundt og ploger etter flua så spruten står. Nerver i høyspenn og spennede som fy. Her gjaldt det å ikke blåse fisket. Vel, stimen stakk men jeg valgte å bare stå rolig i håp om at de ville returnere.

Returnerte gjorde de. Stimen ploga inn igjen og jeg kunne stå å følge de uten å fiske. Lot de komme inn på kastehold og gjorde et nytt kast. Ny plog og lot fisken inhalere flua før jeg ga et pent tilslag! En vakker og blank sjøørret som bikka kiloen 🙂

En nydelig sjøørret som stod på bare 20 cm vann

En flott fisk som fikk friheten tilbake. Lot tingene roe seg litt før jeg tok nye kast. Litt av problemet var kulda og is i ringene. Vanskelig å gjøre de nødvendige 20-22 meterne for å nå de. Bare det at fluelina landa på vannet gjorde sitt til at de var på vei ut av vika. I slike tilfeller kaster jeg alltid litt for kort slik at de kun kan se flua stikke. Kommer gjerne etter da!

En rosa og lettdressa børste var effektiv

Intermediate og 20 cm vann er dårlig kombinasjon. Lina gikk rett og slett for fort ned på slike grunner. Her skulle jeg helt klart hatt flyt og lang fortom, men jeg måtte jo bruke det utstyret jeg hadde.

Disse vaka og stod veldig grunt

Det var bikkjekaldt. Frøs som fy og var helt nummen i henda. Stimen sirkla rundt og var på vei rett mot meg engang der også. Når sola bikka åskammen så forsvant fisken. Det var blikk stille og tingene fasa ut. En flott time sammen med gjess, rådyr og sjøørret. Kosa meg fælt!

Kalde hender. Godt med litt varme fra sola da.

Neste gang blir det litt annen rigg for litt lettere presentasjon. Vi får se hvordan forholdene er i morgen, kanskje det blir en ny runde 🙂

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *