Regnbuefiske med de yngste

I helga dro vi på en overnattingstur til Lennartfors i Sverige der man av og til hører om regnbuerømninger. Det finnes flere steder der borte med mærer der fisken stadig stikker av – av en eller annen grunn. Dette er ørret som ikke hører til i faunaen vår, så det skader ikke å få noen på land. Vi var 4 voksne som tok med like mange barn. Målet var at alle skulle få fisk 🙂


29051601
Vi fant plass for lavo og telt på en campingplass i Lennartfors


29051609
Å sove i sovepose er alltid stas for Jonas

Natt til søndag starta det å BØTTE ned fra himmelen. Så ikke til at det kom til å gi seg med det første heller så vi ble sittende i lavoen en stund for å håpe at det ville lette.


29051610
Gutta boys sitter i lavoen og venter på at regnet skal avta

Mens vi satt å drøya litt dro Olaf & Co avgårde i regnværet. De gjorde lurt i det, for en liten stund senere ringte han meg og sa vi måtte komme. De hadde allerede fått et knippe regnbueørreter på land.


29051604
Olaf og sønnen hans, Tobias, fisker etter rømt regnbueørret

De er som støpt ut av en form, de fleste mellom 40-45 cm. Sikkert fra samme kull og samme mære. Artig fiske for de minste.


29051605
Støpt i samme form og vokst opp på pellets

Omsider kom vi frem vi også og da tok det ikke lang tid før duppen til Jonas fløy under. Han fikk gleden av å dra opp en regnbueørret etter kort tid 🙂 Tro meg, dette er store saker for en 6 åring og pappa´n 😉


29051612
Jonas er en ivrig liten krabat som ikke vil hjem når vi er på fisketur


29051602
Jonas med sin første regnbueørret

Selv har jeg fiska regnbueørret i mange forskjellige vann siden mopedalderen og etter mitt syn så er dette en helt uberegnelig fisk. Den har tydeligvis flere “bett perioder” i løpet av ett døgn. Ofte kan man få flere fisker rett etter hverandre for så i neste øyeblikk være helt av. Man kan se de, men de tar ikke. Dette opplevde vi idag også. Mange fisker stod i strømmen og ville ikke ta.


29051603
Området rundt Lennartfors kraftverk er fine plasser for barn

Olaf og gutta traff bra i en bettperiode i øs pøs regnvær. De tok på både spinnere og flue.


29051613
Tobias fisker under en bro. Her stod det flere regnbuer


29051611
Fiskene er ofte like og sterke som små kruttønner

Hjemme igjen etter nok en fin tur med Joans. Uansett hvor godt man har sovet i teltet så er man sliten etter et slik tur. Så snart er det loppekassa! Til uka er det Boksjøen som gjelder! Får vi de forholda som er meldt da så kan det bli riktig så bra 🙂 Blir spennende uansett. Bellyen og vulgataboksen skal med.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *