Søndag som var satt Marius og jeg av en hel dag for å fiske etter regnbueørret på isen. For å nå denne utsatte arten så må man, ikke helt sjokkerende, over til Sverige. De kjører jo fortsatt på med utsettinger av regnbueørret noe vi slutta med engang på 80-90 tallet her hjemme. Jeg fiska mye regnbueørret den gang de var å finne her hjemme også. De har jo sin sjarm selv om de ofte forbindes med oppdrett.
Jeg fiska mest med mormychka etter disse noe som også fungerte veldig bra til tider.
Det er et forholdsvis lite skogsvann vi fiska i. Forøvrig ett vann jeg fiska første gang i 2011 og flere turer etter det, men da fikk vi bare røye.
Marius starta med ett par skikkelige røsk i første hull. Røyeblink agnet med maggot var oppskriften.
Første regnbueørret for Marius.
Det var veldig bra bett på morran. Jeg fikk en som klappa til kroken under røyeblinken ganske tidlig og vi fikk dermed en bra start på turen.
Forholdsvis fine i finner og bra drag i disse skogsørretene også. Noen tok voldsomt hardt, mens andre bare lusa litt før de evtentuellt satt.
Første bågen tok en maggot under “Lysdraken”
Litt overvann var det, men 10 cm is var mer enn godt nok
Vi flytta oss litt rundt og fant fort ut at disse regnbueørretene gikk grundt. Ofte var vi inne på meteren der de tok. Med tynn sene og tynne kroker var det flere som røk og knakk krok også. Måtte oppjustere til 0,25mm og litt tykkere gods i krokene der.
Fin start på isen
Jeg har fiska endel regnbue oppigjennom åra og en ting har jeg lært meg ; Den er helt uberegnelig! Den kan ha noen virkelige intense bett perioder og andre tider på døgnet hvor det er totalt stille. Kan tok tenkes at mye kommer fra foringstidspunkter i oppdrettskara, men her er de satt ut for mange måneder/år siden. Allikevel har de slike perioder. Man kan jo se det på vanlig brunørret også, men her syns jeg det er mer markant.
Mormychka funka valdig bra.
Det ble noen med hjem. Skal spises etterhvert. Kvaliteten på kjøttet ser ikke så verst ut heller.
Fin kvalitet på kjøttet