Rekordvillsvin

Natt til lørdag dro jeg og jaktkompis Roger en tur til de svenske skoger i håp om å knerte et villsvin. De er gjerne mest aktive i de mørkeste timene av døgnet og siden det snart er sommer, så er de senere ute enn på høsten og vinteren.


280414y1
Mørket faller på og villsvina begynner å røre på seg

Vi satt i timer før det skjedde noe som helst. Rett over midnatt hørte jeg en flokk med villsvin som nærma seg posten min. Pulsen steg voldsomt. De holdt på inne i et skogområde bare 20-25 meter fra fórautomaten. De rota fælt og jeg kunne tilogmed høre de puste. Men de ville ikke fram til forplassen desverre. Marginene var ikke på min side. Etter at de beveget seg bort begynte det å trampe rundt inne i et område til høyre for meg. Heller ikke den ville fram. Mulig de lukta meg. Ikke vet jeg. Pulsen min gikk opp og ned som en jojo fra 2400 til 0200. Rett over kl 0200 hørte jeg et smell fra posten til Roger! Yes, tenkte jeg. Der ramla det en gris.

Skrev så en SMS til Roger ; “Skjøt du?” og Roger svarte ; “Ja, jeg skjøt. Finner ingen ting og ikke en blodflekk. Tror vi får se i fellesskap. Går til bilen nå”.

Da ga jeg meg også og dro for å hjelpe Roger. Dette er spennende saker og selvsagt ikke helt ufarlig. Her gjelder det å gå i fellesskap og med ladd rifle i tilfelle grisen er skadeskutt. Ca 50 meter fra skuddstedet kunne vi finne denne saken.


2804141
Roger med en fin trofégris på 114 kg

Dette villsvinet er faktisk ekstremt vanskelig å få has på. De spiser nesten aldri fra forplasser og skyr åpne plasser. Det er derfor man så og si aldri ser slike dyr. Denne saken kom fra høyre og hadde planer om å komme seg opp på et fjell. Foran lå det mengder med brød og annet snacks, men dit hadde den ikke planer om å gå. Roger fikk en liten skuddsjans, noe han benyttet seg av.


2804142
Villsvinet trekkes bort fra skogen. Mye god mat der 🙂

Dette er det største villsvinet som er skutt på dette terrenget og for noen trofetenner! De målte 17 cm og gjør seg godt på veggen hjemme hos Roger! Vi gratulerer 🙂


280414yf1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *