Rødt kort i Glomma!

Da jeg var yngre, nærmere bestemt 15-16 år gammel, og fløy Glomma på kryss og tvers traff jeg en gammel krok av en laksefisker. Han fortalte meg om en bestemt plass i Glomma der det ofte stod fisk. Plassen besøkte jeg for første gang etter det på torsdag. Rigga utstyret og hadde et par spennende flyt over plassen før det stramma til. En fin 2 – 2,5 kgs laks hadde tatt flua, men glapp etter et par minutter 🙁 Etter det var det enda en laks som var oppe å lugga i flua, så her stod det tydelig fisk! Fikk ikke dette ut av hodet, så jeg hadde en trang til å dra ned igjen etter at heimen hadde roa seg. Kl. 2100 var jeg på plass og hadde de samme spennende flyta over plassen. Fisk ble det igjen og denne gangen fikk jeg den på land 🙂66 cm og 2,8 kg veide denne muskelkrabaten

Hadde en morsom kamp på enhåndsen i noen minutter der. Fisken var helt propell og endevendte utstyret til tider. Var i været og hadde noen luftige sprang før den måtte gi tapt.
Akuratt der og da tenkte jeg ikke helt klart. Vet jo godt om reglene og reglene som har blitt endra i Glomma. Jeg tok med fisken hjem og ser i ettertid at det var litt dumt. Det er nemlig “bag limit” på 2 fisk under 70 cm i Glomma og etter det må man gi seg med fiske i Glomma. Tenkte der og da at jeg hadde en til over 70 cm å fiske på, men sånn er det. Min feil. Uansett hatt en fantastisk sesong i Glomma med 3 laks på land og 2 mistet. Da får vi gnu litt videre i Ågårdselva, samt at jeg har tenkt til å satse litt på havabbor fremover. Flere nøtter å knekke der også 🙂En selvkomponert “børstevariant” som egner seg godt til gråvær og skumring var medisinen igår kveld. Skummel flue dette

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *