Romjul – og årets siste fisketur

Det har vært litt fiske i det siste. Rakk en kjapp tur lille julaften før jula virkelig satt inn. I år hadde jeg hele to pakker å kjøpe inn, så den biten ble unnagjort på få minutter 🙂 Heldig der som slipper dette styret med julegaver.

Sjøtempen har sunket drastisk i det siste og det har absolutt satt sitt preg på fisket. Tingene går tregere og man må også søke fiskene på en helt annen måte enn ellers på året. De tar absolutt, men selv fisker jeg mye tregere og stedvis litt dypere enn ellers. Å la flua synke, gjerne litt fortynga, for så å gjøre små inntrekk avbrutt av synkeperioder kan gjøre susen. Plutselig strammer det til, noe som forteller at fisken er i området men kanksje ikke stiger til overflata like lett som ellers.

Fikk også sokker med varmetråder og batteripakke av kona til jul. Disse er testet ut et par turer nå og må si at dette har gjort susen for å unngå kalde føtter. Godt med litt varme nedi skoa når det er slike forhold som nå. Det eneste jeg kan sette fingeren på er at de skrur seg av automatisk etter en time, men da er det bare å skru de på igjen. Skulle stått på helt til batteriene var tomme egentlig. Blir litt kald ytterst på tåspissene også.

Hadde et virkelig spennede fiske lille julaften. Litt utpå dagen starta det å vake litt og fiskene lugga og noen havna i hoven. Fikk vel 5 sjøørret denne dagen. Fikk besøk av noen isbadere og da var moroa over for min del.

Tredje juledag er det alltid fisketur. I år valgte vi en plass i Engelsviken og vi var 6-7 kæll som møtte. Alltid hyggelig å ta en uformell tur med likesinnede. De fleste trenger en liten pause fra ribbe og familieselskap, selv om det er koselig det også. Seige forhold med 3 grader vann, men fisk ble det.  

Årets siste fisketur gikk til Son idag. Her fikk jeg et par timer for meg selv i en magisk solnedgang. Fisket var ikke all verden, men klarte etterhvert å lure på en blank sak. Fiska skikkelig “slowmotion fiske” langs bunnen i en vik. Her ga jeg fisken tid til å ta flua. Med små inntrekk og synkeperionder, stramma det plutselig til.

Med dette kan jeg legge fiskesesongen 2018 bak meg. Er ikke lenge til vi er over til 2019, så kjenner jeg meg selv rett går det ikke mange dagene før jeg er ute igjen 😉 Blir noe isfiske fremover også, så vi får se hva dagene fremover bringer! Uansett godt nytt fiskeår!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *