Rossö huser fisk!

Igår morges stod jeg opp kl 0400 for å dra sammen med Ole Jørgen en tur til Rossö i Sverige. Det var grisehardt å komme seg opp, men når en først var på bena og så kom på at en skulle fiske så var det helt greit :-)Vi var på plass rundt kl 0600 og hadde med pongtongbåtene. Vi var spente som bare det, for her hadde Ole Jørgen fått mengder av sjøørret før.

p4040262.jpgKlart for å fiske :o)
p4040260.jpgOle Jørgen i full gang og klar for sjøørretflekk
Jeg starta å fiske der vi satt ut båtene, mens Ole Jørgen la ivei. Han hadde tydeligvis en plan på hvor han ville fiske. Etter bare noen få kast så så jeg et bittelite “sippvak” et stykke unna der jeg padla. Jeg kom meg i kastehold og la flua en meter forbi vaket. Det var så bråstopp med en gang! Idet fisken tok så gikk den i været. Jeg så med en gang at det dreide seg om en passe stor fisk.
p4040256.jpgSjøørreten veide såvidt litt over 2 kilo
p4040259.jpgDen fikk også friheten tilbake
Man kan ofte bli lurt av slike små vak. Fisken var tydeligvis bare oppe med snuta i vannskorpa :-)Etter dette var det bare “smått” å få, men de var til gjengjeld mange i antall. De vaka som besatt utover dagen, men de var så å si umulig å få til å ta 🙁 Jeg har ikke vært med på lignenede på våren noen gang. Det er ofte slik man opplever på høsten da sjøørreten skal gyte, men ikke på våren. Man måtte nesten legge flua i vaket for at den skulle ta. Kom opp i 7 fisk totalt, mens Ole Jørgen fikk 9.
p4040261.jpg
Alt i alt en veldig fin tur. Tross alt en på over 2 kilo 🙂 🙂

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *