Rossö weekend

Denne helga ble jeg bedt med på en hel helg på hytte på Rossö. Vi skulle fiske sjøørret og ha det sosialt sammen. Mossingene Kjetil, Tom og Rune og Tom-Arne og jeg fra særp. Hyggelig å bli bedt selv om sjøørretfisket er litt på hell for min del om dagen. Kan jo være mye bra fiske på denne tiden av året så tidspunktet var neppe tilfeldig. Vi hadde kilne fiskeforhold hele helga med spritklart vann, sol og blå himmel og veksling mellom helt vindstille og nord/nordøst vind. Ikke helt de beste forholda kanskje, men det fikk vi ikke gjort noe med.

Ganske stille rundt bordet når det spises. Her er Kjetil Johansen, Rune Stafne og Tom-Arne Isaksen godt igang med frokosten. Tom Tuskin tok seg av matlaginga så han ble ikke med på bildet.

Været til tross så la vi en slagplan for fisket. Det var vel egentlig bare å prøve og finne fisk. I sekken var det rikelig med kaffe og mat så en hel dag ute skulle vi nok klare. Tom, Rune og Kjetil padla kajakk og vi to andre fikk nøye oss med belly denne helga. Ble litt padling for å si det sånn 🙂

Sjøbuene på Rossö er flotte de. Måtte se litt på disse mens jeg padla forbi.

Det ble en liten splitt på oss på lørdag. Siden “sinkene” bare padla belly så var det også naturlig at vi fiska litt hver for oss. Tom-Arne og jeg hadde noen strekk med fiske der, samt endel kaffepauser. Kokekaffe smaker veldig godt ute i det fri.

Varmt som det var så måtte vi sette oss litt i skyggen.

Tom-Arne mista en pen fisk her og jeg så ikke snurten av fisken de første timene. Fikk noen i ett trangt sund etterhvert. Sånne 35-40cm så ikke de helt største.

Tom Tuskin kjører fisk

Kajakk mafiaen derimot, de fant noen fisker her og der. De flytta litt rundt og prøvde endel plasser. Fant de fisk så tok de stort sett. Noen var også selektive og andre ikke i det hele tatt.

En av flere fisker som Tom fikk denne weekenden. Mannen fant fisk han altså.

Det ble fort kveld og det var nok kanskje da man skulle satt inn støtet. Fisken trekker jo ofte inn på plasser som de ikke er på dagen da så da ville det kanskje vært lettere å overlista de. Men middagen kalte og vi dro på hytta for å spise og skravle. Vi satt rådyrlåret i ovnen på morran også så denne var klar på kvelden. 10t i ovn gjør noe med kjøttet ja 🙂

Langstekt rådyrlår fra jakta i høst. Mmmmmm!

Maten gikk ned på høykant den. Om det ikke var stille rundt bordet fra før så ble det iallfall stille rundt bordet nå. Smakte helt fortreffelig. Forretten var indrefilet av villsvin som jeg skjøt i Enningdalen nå i høst. Rett og slett en opplevelse å spise.

Indrefilet av villsvin, asparges, tomatkompott og en godt rødvinssaus.

Vi fiska så til litt utpå søndagen før vi vendte hjem til “hamsterhjulet” og hverdagen igjen. Utrolig deilig med ett slik avbrekk der vi kunne bare konsentrere oss om fiske og sosialt.

Tom derimot, han var i dytten. Plukka fisk. Her er en flott sak som skjøt fart etter flua hans på veldig grundt vann.

Tom med nok en flott sjøørret fra kajakk.

Så, siste timene fikk jeg se noe jeg aldri har sett før. Fjærmyggklekking i ramsalt sjø. Vi så mye fjærmygg hele helga men jeg trodde oppriktig at disse trengte ferskvann eller brakkvann for å klekke. Ute i det ramsalte og langt fra bekkeutløp fikk jeg se de krabbe ut av skalla sine. Løfta opp ett par og de klekka i hånda mi. Man lærer stadig sier jeg bare. Ikke vanskelig å se for seg at det er dette se spiser når de vaker så pent.

Fjærmygg som klekker i ramsalt sjø

Interresant. Dette skal dyrkes mer. Elsker å finne ut av tingene og utforske der. Sikker på at det er mye imitajsonsfiske i sjøen som ikke er utprøvd noe særlig enda. Har dyrka og prøvd ut mye forskjellig nå og dette skal testes mer.

Nydelig solnedgang over Rossö og en liten drone snutt fra søndagen 🙂

Til slutt vil jeg bare få takke for invitasjonen og all tilrettelegging. Kjetil som stod for alt sammen her. Fiskemessig så var det ikke all verden, men dersto mer av natur og frisk luft. Blir gjerne med på en slik tur i fremtiden også.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *