Ruskevær = sjøørret

Det har vært litt vær i det siste. Mye vær, vind og regn. Så lenge man er tørr på kroppen så liker jeg meg noe voldsomt ute i slike omgivelser. Sjøørretfisket har vært snodig i år syns jeg. Veldig opp og ned og tidvis helt fraværende. Noe har vært annerledes i år, syns jeg.

Regn og stille bukter – ofte plasser hvor sjøørreten trekker inn

Var en tur ute på tirsdag denne uka og da bøtta det ned over hele fjæla. Ikke en sjel å treffe og stille langs kysten. Utrolig deilig å gå i sin egen verden i slike omgivelser. Ble 9 sjøørret denne dagen. Et par brukbare og flest små. Godt å se de litt mindre sjøørretene igjen også. Har jo vært fraværende store deler av sesongen. De har nok vært en plass, mulig gått dypere?

Børsten fikk medfart og ble spist opp 🙂

Felles for de siste turene er at når jeg først har funnet fisk så har det vært flere der. Ikke uvanlig på høsten egentlig. Ofte stimer den da. Når man først har fått fisk så ble det gjerne fler.

Flott sjøørret som bikka kiloen

Fredag kveld ble det 12 sjøørret. Ting lysner på sjøørretfronten og vanntempen er på vei ned. Flott tid i møte!

Fin lurebukt som holdt fisk

Igår var jeg også på en liten svensketur. Pleier å ha en siste tur der rett før det stenger for sesongen (fredning fra 1 oktober). Dro alene men kaffe og gøtteri. Kosa meg fælt, men sjøørreten uteble.

På vei tilbake til bilden gikk jeg forbi en liten og grunn bukt. For grunn for fiske, men så krusninger og litt vak. Stoppa opp for å se litt og så fort at det var smått. Det var mengder av de så måtte jo teste for å se hva det var for noe. Så ikke ut som sjøørret heller. Fikk fort en liten en og til min store forbauselse så var det en liten multe. Første gang jeg har fått faktisk

Første multe på flue.

Etterpå setter jeg kursen til Örekilsälven for å sette punktum for årets laksefiske. Tar det som en tur, så får vi se om det blir noe laks 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *